Går trögt hos Lendify

Min strategi för att investera manuellt hos Lendify går väldigt trögt. Det var ett bra tag sedan jag såg ett lån värt att investera i. Jag letar endast lån med minst 10% i ränta på deras plattform.

Min strategi hos Lendify går som sagt ut på att investera i lån med minst 10% ränta, avkastning. Tidigare har det av och till dykt upp lån i sådan takt att jag sakta men säkert kunnat investera mer och mer i högriskportföljen med P2P-lån.

De senaste veckorna har det varit ont om attraktiva lån på plattformen igen. Det är verkligen trist att det ska ta så pass lång tid att få investera kapitalet.

Deras autoinvestkonton är helt värdelösa med tanke på risken man tar för att få en så oerhört låg ersättning. Just därför så står jag nu i valet och kvalet kring om det är lönt att fortsätta kämpa på hos Lendify.

Jag ser P2P-lån som ett riktigt bra alternativ till börsen och ett sätt att kunna sprida risken en aning i portföljen. Men det förutsätter ju givetvis att det faktiskt finns lån att investera i.

Tidigare har det gått i vågor, ibland dyker det upp en hel del attraktiva lån och ibland får man sitta och vänta. Väntan börjar dock få mig att tröttna på plattformen.

www.ihallandeinvest.se spacer

Hög risk låg reward

Att investera i ett lån som ger 6% avkastning före skatt är bara helt uteslutet för mig. Varför skulle man vilja ta en risk och låsa upp sitt kapital för att få så pass lite avkastning?  Jag ser det som alldeles för dålig risk gentemot möjlig reward.

Jag ska klura på om jag helt enkelt tar och säljer av allt och flyttar pengarna till börsen istället. Det verkar tyvärr vara det bästa alternativet när räntorna på lånen är så pass låga.

Vi får se hur det blir,

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.