Inga släpande lån hos Lendify

På grund av tidsbrist så skrev jag inga månadsrapporter för september men här kommer en uppdatering om hur det går hos Lendify. Lendify är en svensk plattform där man kan investera i P2P-Lån.

För tillfället så har jag 22 st aktiva lån som jag har investerat i via Lendify. I snitt så investerar jag 250 kr per lån. Alla lånen är i kreditklass F, den högsta kreditklassen som ger högst avkastning till högst risk samtidigt som lånen har högst serviceavgifter.

Löptiden på lånen varierar desto mer än fördelning av kreditklass som du kan se på bilden nedan.

p2plån lendify pengar lån ihållande investeringar

Jag investerar i riskfyllda lån eftersom att jag är ute efter den höga räntan, att investera i lån som ger 5% och ändå har en hyfsat hög risk ser jag inte som hållbart. Än så länge, knock on wood, så går det bra men min portfölj är så pass liten just nu så man ska inte dra några slutsatser för tidigt.

Nedan kan du se mina kommande återbetalningar per månad och att inget lån från september ligger kvar och släpar. Det är alltid härligt när hela portföljen med lån betalas av i tid av de olika låntagarna och jag hoppas ju självklart att det håller i sig såhär, fast det lär det inte göra.

Avkastningen har börjat klättra igen och just nu så återinvesterar jag alla avbetalningar som jag får in från lånen och planerar att fortsätta göra så ett bra tag framöver. Avkastningen sedan start räknar tyvärr förra omgången då jag investerade i Lendify.

p2plån lendify pengar lån ihållande investeringar 4

Kort och gott så ser det ju fint ut just nu och jag hoppas som sagt att det ska hålla i sig men jag räknar med att det inte kommer att göra det. Kreditförluster är väldigt svåra att helt undkomma när man investerar i P2P-lån men om allt vill sig väl så kommer jag ändå att få en hyfsad avkastning från investeringarna.

Tack för att du läste inlägget!

Klicka här för att diskutera investeringar i P2P-Lån på Facebook!

4 thoughts on “Inga släpande lån hos Lendify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.