Institutioner investerar 200 MSEK via Lendify

Lendify visar framfötterna och jobbar hårt för att fortsätta vara Sveriges största P2P-långivare. So far so good skulle jag säga med tanke på att de i måndags släppte en väldigt lovande nyhet. Nämligen att olika Institutioner investerar 200 MSEK via Lendifys plattform.

Investeringarna blev av genom en slags obligation och det är inga små namn som är med i leken. Carneige agerade nämligen finansiell rådgivare under processens gång. Inte bara det utan Rochier och Vinge agerade legala rådgivare när institutionerna valde att investera 200 MSEK i Lån på Lendifys plattform.

Obligationerna används för att möta en starkt ökande efterfrågan på P2P-lån. Utöver det så möjliggör den här affären även för andra institutioner och investerare att ge sig in på marknaden via Lendifys plattform.

Obligationerna har en löptid på 3 år med en årlig ränta om 3 månader Stibor + 5 %.

Den här affären är unik i sin stil eftersom att Lendify är det första FinTech-bolaget på hela den nordiska marknaden som genomför en sådan transaktion på kapitalmarknaden. Det om något talar för att Lendify inte bara är på rätt spår utan även på ett väldigt bra sådant.

De här institutionerna hade inte gett sig in i leken om Lendify inte skapat en fenomenal kreditmodell med sin tillhörande pålitliga samt långsiktiga plattform.

Oss vanliga dödliga – Institutioner investerar

Hur påverkar det här då Lendifys tjänst för oss som inte investerar särskilt mycket pengar? Jo tack vare den här transaktionen så kommer Lendify nu att kunna erbjuda oss småsparare större volymer av lån vilket in stur kommer att öka allokeringstakten och diversifieringen. Riktigt bra med andra ord!

Som ni kanske redan vet så rapporterade Lendify in att de totalt förmedlade, under deras senaste brutna räkenskapsår 16/05/01 – 17/04/30, lån för hela 135 MSEK. Det är inte så pjåkigt med tanke på att det idag finns ca 2700 aktiva privatpersoner som investerar via Lendify. Privatpersoner som nu får sällskap av institutioner och större aktörer. Glädjande och lovande!

Källa:
mynewsdesk.com

Läs fler inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.