Investera i P2P-lån – Inte lika farligt som förut

Att investera i P2P-lån i kan vara ett bra alternativ till att investera på börsen. Genom att sprida sina investeringar så sprider man också riskerna. Olika branscher eller sektorer är känsliga för olika saker och investerar man på olika håll så håller man en god riskspridning.

Genom att bland annat investera i P2P-lån så sprider man som sagt risken. Men man ökar också möjligheterna med vinster. P2P-lån har ofta fast satta räntor som gör att man vet exakt vilken avkastning man kan vänta sig.

Men det finns en del saker att hålla koll på. Bland annat så bör man välja en pålitlig plattform, bolag, som man investerar via. Många hör ordet P2P-lån och tänker direkt på TrustBuddy som gick i konkurs på grund av att styrelsen misskötte sig något enormt.

Deras misstag svärtade ner hela branschen och att investera i P2P-lån anser fortfarande många svenskar vara något farligt. Men det är inte alls lika oreglerat eller riskfyllt som det var när TrustBuddy drog igång.

Till exempel så har svenska företaget Lendify presterat bra och man meddelade nyligen att man höjde räntan på alla lån, till investerarnas fördel, eftersom att ränteläget ändrats i Sverige.

Investera i P2P-lån

Jag tycker inte att man ska vara rädd för att investera i P2P-lån längre. Snarare så är det faktiskt något som kan ge dig en väldigt god avkastning. Återinvesterar du dina återbetalningar från lånen du investerar i så nyttjar du också det som Einstein kallade för världens åttonde underverk, ränta-på-ränta effekten.

Om du inte redan är medlem på någon plattform för P2P-lån så tycker jag helt klart att du bör kika in bland annat Lendify, det kostar inget att bli medlem och man binder inte upp sig för någonting, redan nu för att se vilka möjligheter du har att växa ditt kapital.

Du kan också hitta en lista med olika plattformar för P2P-lån här på bloggen. Det går snabbt och enkelt att börja investera i P2P-lån och inom kort kommer du att se dina återbetalningar trilla in på kontot. Det är roligt, spännande och intressant att se hur kapitalet kan växa sig större och större utan att du behöver göra särskilt mycket.

Jag skulle helt klart säga att man bör investera i P2P-lån inte bara för att sprida risken men också för att det finns goda möjligheter att få ditt kapital att växa. Har du frågor eller funderingar om det så skriv gärna en kommentar eller gå med i Facebookgruppen jag skapat för just detta ämne. Du hittar den genom att Klicka Här.


Genom Trines plattform kan du blanda välgörenhet med investeringar och förbättra liven samt miljön för människor världen över genom P2P-lån som du även får avkastning på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.