Investerat mer i P2P-lån via Lendify

Lendify som är en plattform där privatpersoner kan låna ut och låna pengar av varandra blir i mina ögon mer och mer intressant. Börsklimatet är skakigt och jag ser då Lendify som ett utmärkt sätt att sprida risken i mina investeringar på. Idag så har jag investerat mer i P2P-lån via Lendify och tänkte visa lånet som jag valt.

Byte av strategi

När jag började investera via Lendify för över ett år sedan så ville jag testa tjänsten ordentligt och därför så investerade jag i många olika slags lån med olika riskklasser och räntor.

Efter cirka sju månader så insåg jag att även lånen med lägre riskklass och lägre ränta släpade efter ibland. Då bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på lånen med höga räntor även om det innebär högre risk.

Bytet av strategi har börjat ge effekt och min avkastning klättrar, sakta, men säkert uppåt. Det hade givetvis gått snabbare om jag hade investerat mer pengar men det får ta sin tid.

Idag så såg jag ett lån med 13% ränta och valde att investera 300 kr i det lånet och det känns fortsatt bra att ha investerat mer i P2P-lån via Lendify.

Investerat mer i P2P-lån via Lendify

Såhär ser det ut på mitt konto just nu. Som du kan se så har jag hunnit höja min genomsnittliga ränta på lånen till 8,92%, den låg tidigare på 6-7%. När det nya lånet går igenom så bör jag hamna över 9%.

Avkastningen har också börjat stiga mer och mer tack vare det och inom ett halvår så förväntar jag mig att se klara effekter av mitt byte av strategi.

Nya lånet

Så låt oss kika på lånet som jag har investerat mer i P2P-lån via Lendify.

Investerat mer i P2P-lån via Lendify

Räntan är hög och så är även löptiden. En ensamstående person med en bruttolön på 27 000 kr och en boendekostnad på endast 2500 kr tycker jag talar för att personen i fråga borde ha goda möjligheter att följa avbetalningsplanen.

Att låntagaren också har en bostadsrätt som säkerhet tycker jag är bra eftersom att han förmodligen inte vill få den beslagtagen av Kronofogden och därmed bör fullfölja sina planer för lånet.

Lånet är av typen skuldkonsolidering vilket kan låta skrämmande men jag vågar tro att när en person vill bli skuldfri och ordna upp sin privatekonomi så fullföljer man det man har påbörjat.

Jag låter 200~ kr ligga kvar på kontot för att ha möjlighet att hoppa på nästa lån med 13-14% ränta och för att inte ha för mycket i ett enskilt lån, utifall att det nu inte skulle betalas av enligt plan.

Tack för att du läste ”Investerat mer i P2P-lån via Lendify”!


Läs mer på Lendify.se


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.