Lendify har lånat ut över 2 miljarder kronor

Vissa milstolpar är helt enkelt större än andra. Lendify, en svensk plattform för P2P-lån, har nått en riktigt grym milstolpe i och med att Lendify har lånat ut över 2 miljarder kronor totalt. Ingen liten summa inte! Skönt att företaget gör det betydligt bättre än kritiserade TrustBuddy.

Att Lendify(affiliatelänk) har lånat ut över 2 miljarder kronor är inte direkt förvånande, det var väl egentligen bara en tidsfråga så länge allting fortsatte som det skulle. Vilket det gjorde. Man är störst på den svenska marknaden för P2P-lån och man visar det starkt genom att fortsätta få sina portföljer att växa.

Personligen så är jag inte direkt imponerad av deras plattform på grund av att räntorna på lånen är så pass låga just nu. Jag tycker också att deras tjänst för automatiska investeringar är direkt bedrövlig om man jämför den mot andra plattformas alternativ.

Med det sagt så är det skönt att slippa krångla med till exempel deklarationen för att allting ska bli rätt. Där är Lendify ett plus i mina ögon jämfört med utländska aktörer som har högre avkastning på lånen.

www.ihallandeinvest.se spacer

Avkastning på lånen

I skrivande stund så finns det 9 tillgängliga lån att investera i hos Lendify. Den högsta räntan på dessa lån är ett lån i riskklass F(Högsta) med 6,25% ränta. Bedrövlig avkastning till så pass hög risk, enligt mig.

Lånet med lägst ränta har endast 1.25% i ränta och löper över två år. Man får inte mycket kvar när man ska räkna bort avgifter och inflation. Varför ger man ens ut sådana lån? Jo för att deras system för automatiska investeringar kommer att tvinga på någon stackare det lånet.

Får man inte upp räntorna mot 10%-gränsen så ser jag inte hur det skulle vara lönt att investera via Lendify istället för att investera pengarna på börsen. Förhoppningsvis så kan man vända skutan, jag minns tiderna då man kunde ingå i lån med över 12-14% ränta hos Lendify(affiliatelänk). Då fanns det god potential för fin avkastning gentemot risken man tar.

Jag håller tummarna för att vi en vacker dag får se sådana nivåer på räntorna igen. Tills dess så anser jag helt enkelt att risken inte är värd belöningen. Varför skall jag placera pengar i ett lån som låntagaren kanske ignorerar och struntar i att betala av, när räntan är under 8%?

Lendify själva tar ju inte en särskilt stor risk eftersom att deras avkastning kommer från min avkastning. Tjänar jag pengar så tjänar Lendify pengar, förlorar jag pengar så förlorar jag pengar.

Besök Lendifys hemsida: Lendify(affiliatelänk)


Har du läst mitt inlägg om: Investera i fastigheter via Tessin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.