Lendifys Andrahandsmarknad

Inlägget är reklam för Lendify och innehåller annonslänkar. [Läs Mer]

Två gånger har jag nu använt Lendifys andrahandsmarknad. Den första gången var flera år sedan då jag sålde av min portfölj och slutade investera där när räntorna var så låga. Den här gången så har jag provat att köpa ett konto bara för att se hur smidigt eller krångligt det skulle vara.

Överlag så är jag väldigt nöjd med Lendifys andrahandsmarknad då den är lätt att förstå och snabb att använda. Det finns en hel del som kan bli bättre som skulle göra den fenomenalt bra men det kanske kommer mer funktioner i framtiden.

Att sälja min dåvarande portfölj genom Lendifys andrahandsmarknad gick snabbt och smidigt, det enda jag fick vänta på var att en köpare skulle vilja ta över portföljen men det tog inte lång tid.

Nu när jag skulle pröva den andra sidan av andrahandsmarknaden, att köpa en portfölj eller ett lån så väntade jag mig samma upplevelse. Det fick jag också. Det var väldigt lätt att klicka in och välja vilken jag skulle köpa. Köpet igenom på någon sekund och sen så var lånen inne på mitt konto.

Lendifys Andrahandsmarknad är med andra ord smidig och enkel att använda om man har koll på vad man skall kika efter. Jag tror att många blir litade lurade ibland och hittar lån med höga räntor men köper lånet/portföljen med lån till ett överpris satt av säljaren som sänker avkastningen.

lendify andrahandsmarknad p2plån investera pengar sverige

Som du kan så så kan man här köpa ett enstaka lån. Räntan är 8.7% men längst till höger ser du att försäljaren har suttit priset till 104%. Du betalar alltså 4% extra vilket sänker totalavkastningen markant. Så håll ALLTID utkik på försäljningspris i procent.

www.ihallandeinvest.se spacer

Mitt köp

Bara för att testa och utvärdera funktionen så köpte jag en portfölj som bestod av två olika lån med hög ränta. Här är de två lånen som jag köpte:

Lånen köptes till försäljningspris 100%, jag skulle nog aldrig köpa lån eller en portfölj på Lendifys andrahandsmarknad som hade mer än 100% i försäljningspris. Kan du hitta portföljer med nedsatt pris däremot så är det annan femma!

Vad betyder utropstecknet vid räntan?

lendify investera pengar p2plån tjäna pengar på nätet

I det här fallet så betyder det gladeligen nog att räntan har höjts sedan lånet gavs ut tack vare en större förändring av STIBOR(Stockholm Interbank Offered Rate). Jag är nöjd med min upplevelse av hur det gick att köpa och att sälja lån eller portföljer via Lendifys andrahandsmarknad.

Vid sälj så tar det ofta längre tid då rätt köpare måste hitta på ens portfölj så där kan det krävas mer tålamod.

Sammanfattning

Överlag så är jag nöjd med funktionen. Men, det finns ett stort men, varför kan man inte filtrera bort lån man inte vill se!? Visst, man kan sortera lånen/portföljerna efter räntor, priser och allt möjligt. Men ett filter som tar bort allt som är irrelevant skulle göra det mycket enklare och mer överskådligt. Snälla Lendify, fixa det så är eran andrahandsmarknad superbra att använda.

Läs mitt Lendify Omdöme – P2P-Lån eller surfa in på Lendify.

2 thoughts on “Lendifys Andrahandsmarknad

  • Jag tro att du räknat lite fel när du talar om försäljningspriset för ett andrahandskonto. Man betalar ju försäljningspriset upfront vilket innebär att räntan reduceras med hela överprisprocenten när löptiden är 12 månader. I ditt exempel är löptiden 24 månader och räntan (som är en årlig ränta) bör då reduceras med halva överprisprocenten.dvs 2%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.