Ny möjlighet via Pepins – Coworking

Ett nytt företag lanseras hos Pepins. Företaget är en snabbt växande aktör inom coworking och driver arenor i Stockholm, Göteborg samt Malmö. Man förhandlar för närvarande om fler etableringar med olika fastighetsägare.

United Spaces är Nordens ledande aktör inom sektorn. Under 2017 så har man ökat omsättningen med nära 54 %.

Det är intressant att Spiltan har valt att investera i bolaget som nu går att investera i via Pepins plattform för crowdfunding.

Målet är att börja sin resa via Pepins men att man under 2020 ska noteras på börsen eller på någon annan marknadsplats.

Bolagets värdering innan emissionen är 70 MSEK. Nyemissionen som man har valt att genomföra via Pepins ska uppgå till maximalt 30,1 MSEK.

Värderingen är inte jättehög men fortfarande betydligt högre än till exempel Taku-Takus.

Personligen så tycker jag att konceptet och upplägget ser intressant ut. Men jag väljer att avstå tills vidare för att se hur det går för bolaget. Att Spiltan väljer att investera är givetvis förtroendeingivande.

Något som jag tycker är lite udda är följande textrad:

”Holdingbolaget kommer efter emissionen använda inkommen likvid till att köpa preferensaktier i United Spaces Network Offices AB”

Det är inget upplägg som jag är van vid att se via Pepins men jag får hoppas att ledningen vet vad de gör och att man kör ett rent spel.

Själva upplägget i sig tror jag ligger rätt i tiden. Att dela arbetsplatser och på så sätt kunna skaffa sig ett billigt kontor vid behov kan bli väldigt bra för småföretagare. Eftersom att samhället decentraliseras mer och mer samtidigt som vi kan göra mer och mer via internet så kan sådana här lösningar bli allt populärare i framtiden.

Men jag avstår som sagt att teckna aktier i nyemissionen via Pepins då jag dels har obefintlig koll på marknaden samt att upplägget är så ovanligt då pengarna går till att köpa preferensaktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.