Urbangreen Finansiell Rapport Q3 2019

Det onoterade bolaget Urbangreen som jag investerat i via Pepins har lämnat en kvartalsrapport. Resultat ser inte tillfredsställande ut i mina ögon.

Urbangreen är ett framstående bolag inom greentech som med djup kunskap och lång erfarenhet arbetar fram innovativa och effektiva gröna lösningar inom stadsmiljöer.

Urbangreen Q3

  • Försäljningen uppgick till 10.6 miljoner kronor
  • Resultatet för perioden blev 1.78 miljoner kronor
  • Orderingången var på 3.6 miljoner kronor
  • Anställt ny VD
  • Bolaget meddelar också att man sett en bra försäljningstillväxt, 36%, under Q3 2019 jämfört med Q3 2018. Det låter ju bra i siffror men det är egentligen inte en särskilt stor ökning på ett år.

Något annat som bolaget tar upp som jag tycker är oroväckande är att man skriver “Sedan en längre tid har felaktiga beräkningar använts för lagerredovisning.”

Man skriver även:

“Nedskrivningar som uppgår till 3 194 tkr har därför genomförts. Av bokföringstekniska skäl infaller nedskrivningen med 2 299 tkr under september samt 895 tkr under oktober.”

Q2

Jämför man mot deras tidigare kvartal så ser det inte särskilt bra ut. Då uppgick intäkterna till 14.8 miljoner kronor och resultatet blev -709 850 kronor.

Svag rapport

Försäljningen har alltså minskat och förlusten har ökat, delvis på grund av nedskrivningar.

Samtidigt så meddelar bolaget att den nya ledningen fokuserat på att se till att alla processer är optimala och att förutsättningarna är optimala för tillväxt.

Så här skriver man om felräkningarna:

“Då ledningen har funnit felaktiga beräkningar som nyttjats över en troligtvis längre tid har större nedskrivningar gjorts.

Bokföringstekniskt infaller dessa nedskrivningar under slutet av Q3 samt även i oktober månad, vilket avsevärt påverkar resultatet negativt.

Vi väljer därför att i denna Q3-rapport även rapportera resultatet för oktober för aktieägarnas kännedom.”

Det är bara att vänta och se, förhoppningsvis så kan man effektivisera bolaget och komma igång ordentligt med försäljningen. Det skulle jag gärna vilja se.

Oavsett vad så lär jag få vänta ett bra tag på innan företaget går plus inte bara i bokföringen utan även kursmässigt.

Jag har skrivit tidigare om hur dåligt jag tycker Pepins upplägg är och jag kommer inte att lägga in mer pengar där. Men UrbanGreen är ändå ett bolag som jag hoppas på.

Deras företag och affärsidé behövs verkligen i allt mer urbana samhällen.

Källa / Läs Mer:

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers