Portföljrapport April 2017 – Utdelningsportföljen

Portföljrapport April 2017 – Utdelningsportföljen

Portföljrapport April är den första av många i sitt slag.

I början på augusti 2016 så flyttade jag Utdelningsportföljen från Avanza, där den först startades, till NordNet. Detta för att nyttja courtagefria affärer hos NordNet. Ett erbjudande som är svårt att säga nej till för jag gillar inte deras design över huvudtaget.

Diagram och resultat

Diagram för Portföljrapport April. Öppningen för portföljen var knackig men det stabiliserade sig sedan och har mynnat ut i en stadig uppgång. eWork har varit ledstjärnan med en härlig uppgång på ca 40% i dagsläget. Mitt mål är att vardera portfölj ska göra minst 10% avkastning per år så det gäller att uppgången håller i sig. H&M har tyngt portföljen en del men det skadar inte att få chansen att tanka på billigare där.

Portföljrapport April

Resultatet ligger ungefär i linje med vad jag förväntat mig och har som lägsta mål redan nu. Givetvis hade det varit lite roligare om jag inte haft månaderna då jag missade att investera men där har det blivit ordning och reda igen. 10% tillväxt per år är vad jag förväntar mig som minst av mina innehav och i augusti får vi se hur första året har gått.

Portföljrapport April

Såhär ser det ut i portföljrapport april 2017 för Utdelningsportföljen.

Som ni kan se så hänger det mesta på Alfa Laval, Investor och eWork Group. Bure Equity, Latour, SJR och Saltängen ligger rätt så exakt i linje med min förväntade avkastning. Castellum, H&M och ICA är innehaven som tynger portföljen just nu. Dock så finns det gott om tid för dem att ordna upp det på som tur är.

Utdelningsprotföljen

Utdelningar

Detta är framförallt en portfölj som är byggd för att dela ut pengar årligen. De första åren så blir det givetvis inte så stora utdelningar att prata om men tids nog så kommer det att bli ändring där. Tänk så fint att få utdelningar på femsiffriga belopp flera gånger om året! Det är ingenting som är lätt att uppnå men resan är påbörjad och vi får se vart det slutar!

Total utdelning hittills: 86,20 kr
Utdelning 2016: 14,70 kr
Utdelning 2017: 71,50 kr

Utdelningar historik:

CAST = Castellum
SAPIA =Saltängen Properties

  • 2017-04-11 UTDELNING SAPIAB 10 x 2,45 = 24,50 kr
  • 2017-03-29 UTDELNING CAST 9 x 2,50 = 22,50 kr
  • 2017-01-03 UTDELNING SAPIAB 10 x 2,45 = 24,50 kr
  • 2016-10-04 UTDELNING SAPIAB 6x  2,45 = 14,70 kr

Slutsats

Castellum, H&M och ICA har gott om tid på sig att visa sig värdiga i portföljen så det är ingen panik där ännu. Desto oroligare känns det att överhuvudtaget vara investerad i den svenska börsen för tillfället.

Planen från början var ju att inte sälja av något under tiden utan att bara köpa, köpa och köpa. Det känns dock väldigt onödigt om jag nu kan tjäna pengar på att sälja av och sedan köpa in på stora dippar. Vi får se hur det blir med det.

Utdelningssäsongen har precis dragit igång vilket är väldigt roligt, det är ju min första riktiga så att säga. Det kommer att komma fortlöpande uppdateringar om utdelningarna i veckorapporterna. Efter hela perioden så skriver jag nog en sammanfattning om det också.

Det mesta ligger i linje med vad jag planerat och hoppats på så det känns väldigt lovande. Tack för att du läser och för att du hänger med på resan.

Kika in resterande Inlägg

Lycka till på börsen under den kommande veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.