Intressanta finansiella mål för Savelend

Idag så meddelandes det i mina ögon väldigt intressanta finansiella mål för Savelend. P2P-plattformen som nyligen tog sig in på börsen siktar på att dela ut en hel del pengar till aktieägarna med start år 2023. Jag själv äger aktier i bolaget samt investerar i P2P-lån via deras plattform. I dagsläget så månadssparar jag i både aktien och lånen.

Jag gillar när bolag klart och tydligt presenterar sina finansiella mål. Visst, det betyder ju i sig inte att bolaget kommer uppfylla alla dessa mål men det är alltid intressant och matnyttigt att veta vad man siktar på.

I Savelends fall så siktar man på att ge tillbaka mycket värde till sina investerare, inte bara genom lånen på plattformen utan också till sina aktieägare. Något som jag tycker är riktigt bra då jag själv håller på att bygga en utdelningsportfölj.

Bolaget siktar på att uppnå en tillväxttakt med organisk tillväxt om 25% per år. Detta skall i sin tur leda till att man år 2025 omsätter 300 miljoner kronor med en justerad EBITDA-marginal på 25%. Bland annat så skall man uppnå detta genom förvärv, vilket blir intressant att se.

Bolaget levererar även en punktlista på olika mål som man har satt upp för åren 2022–2025: 

  • ”Etablera samarbeten med partners för att öka diversifiering och investeringsgrad för investerare på investeringsplattformen 
  • Investeringar i sälj- och leveranskapacitet för att anskaffa och hantera fortsatt volymtillväxt 
  • Expandera utanför Bolagets hemmamarknader och etablera verksamheten i nya länder i Europa 
  • Identifiera och genomföra strategiska förvärv som kan integreras i befintlig teknik och som kompletterar den organiska tillväxten 
  • Den organiska tillväxten ska finansieras med egengenererade medel. Förvärv skall finansieras genom egengenererade medel, upptagande av lån eller genom riktade emissioner”
spacer

Utdelning del av finansiella mål för Savelend

Utöver punkterna ovan så ska man som sagt även dra igång en utdelningspolicy. Målet med policyn är att från och med år 2023 dela ut cirka 30-50% av koncernens resultat efter skatt till sina aktieägare.

Det ska även bli intressant att se hur frekvent man kommer att dela ur, blir det 1, 4 eller fler gånger per år? I Sverige har vi ju Cibus som tillexempel delar ut månadsvis, något som även SBB har uppe som förslag vilket jag tror kommer gå igenom.

Koncernchefen Ludwig Petterson kommenterade målen så här:

“Under de senaste åren har vi tagit stora kliv i vårt bolagsbygge och vi börjar se tydliga skalfördelar. Den uppdaterade tillväxtstrategin möjliggör för oss att öka takten än mer kommande år och de finansiella målen visar tydligt vart vi är på väg. Jag är komfortabel med såväl de uppdaterade målen som utdelningspolicyn då jag vet att vi har lagt en bra grund att bygga vidare på och att vi kommer att nå ytterligare skalfördelar med större volymer. Vi är vår egen lyckas smed och vi är ansvariga för resultatet.” 

Det återstår att se hur det går med att nå dessa mål men jag gillar ambitionen och tanken, detta gör mig alltså bara än mer övertygad om att jag valt ett lovande bolag att månadsspara i. Time will tell! Du kan läsa mer om målen på bland annat Avanza.

Tack för att du läste inlägget ”Intressanta finansiella mål för Savelend”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.