Att tänka på när man tar ett lån

www.ihallandeinvest.seLån är mer eller mindre en oundviklighet för den överväldigande majoriteten av oss. Flera stora utgifter som bostad och bil är extremt vanligt att behöva ta ett lån för att kunna betala. Men det kan också dyka upp många andra omständigheter som kräver mer pengar än man för tillfället har tillgängligt. Innan man dock tar ett lån är det smart att tänka på både det ena och det andra.

Uppläggningsavgiften

Att bedöma ett lån bara efter det man ska betala tillbaka är ett alltför vanligt misstag. Extra avgifter tillkommer alltid i form av ränta, men det kan även finnas andra avgifter man inte är medveten om så länge man inte granskar detaljerna.

En man inte vill missa är uppläggningsavgiften, speciellt inte vid mindre belopp då denna kan vara en förhållandevis
hög avgift att även behöva betala. Uppläggningsavgiften är speciellt vanligt när ett lån ska betalas tillbaka genom delbetalning. Då får man oftast betala avgiften i samband med den första fakturan som skickas ut.

Samla lån

När man tar ett lån kan det alltid vara värt att undersöka möjligheten att samla sina lån på en och samma plats. Detta kan ge en bättre möjlighet att förhandla om bättre ränta och lägre månadsavgift beroende på det sammanlagda värdet av alla lån. Alternativt kan man göra detta i efterhand genom tjänster som Moank.

Låna tillsammans

Att ta ett lån själv är nog det vanligaste för många. Men att ha en medsökande vid lånet kan vara väldigt fördelaktigt. Detta under förutsättningen att den man söker tillsammans med har en god ekonomi. Långivaren kan på så sätt känna sig tryggare i att låna ut pengarna och lånet kan således bli billigare. Har man själv dålig kreditvärdighet kan en medsökande också göra det betydligt enklare att få ett lån godkänt.

Överväg amorteringsbeloppet

När man letar bland lån är det många som tänker sig att de man betalar tillbaka över en längre tid också blir mer attraktiva. Men medan det betyder en lägre månadskostnad kommer det också betyda att man i slutändan betalar mer för lånet. Att räkna på vad man har råd mer per månad och lägga sig så nära det som möjligt betyder också att man snabbare blir kvitt lånet och spara in en hel del pengar på köpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.