Kanadensisk Månadsutdelare med cirka 8% DA

Många kikar ofta på USA för att hitta aktier som delar ut varje månad. Det finns dock även en del intressanta bolag i Kanada att kika på. Det här inlägget handlar om en specifik kanadensisk månadsutdelare med en direktavkastning på cirka 8%.

Först och främst så vill jag påpeka att det viktigaste för mig med investeringar i utdelningsaktier är att återinvestera utdelningarna. Att nyttja ränta-på-ränta effekten är det som, jag tror starkt på, kommer göra din portfölj till en vinnare i längden.

Låt oss kika in ett intressant och växande bolag som jag tänkt ta upp, det är som sagt en Kanadensisk månadsutdelare som går vid namnet Inter Pipeline Ltd. (IPL).

Utdelningsaktier - Utdelningsmaskin - Aktier

Kanadensisk månadsutdelare – Inter Pipeline Ltd.

Inter Pipeline är en storspelare inom sektorn för transport, lagring och hantering av råolja samt naturgas. Bolaget är baserat i Alberta, Kanada men är också aktiva inom Europa.

Deras långsiktiga strategy och plan är att införskaffa och utveckla högkvalitativa tillgångar som genererar stabila och förutsägbara pengaflöden samtidigt som man ger goda utdelningar till sina aktieägare. Målet är att 2021 ha ökat sina intäkter med 40% jämfört med 2017.

Ett gott tecken för bolaget är att man ökar utdelningen stadigt samtidigt som ration på utdelningen gentemot intäkterna minskar. Sedan 2002 har man ökat utdelningen årligen förutom 2008 då man behöll på den på samma nivå som året innan.

Med en utdelning på cirka 1.7 kanadensiska dollar(CAD) och ett aktiepris på cirka 21 CAD så ligger direktavkastningen runt 8%. Bolaget har därmed en väldigt hög DA men inte den högsta av alla kanadensiska månadsutdelare.

Under en tioårsperiod så har utdelningstillväxten varit cirka 7.3% men sedan 2014 så har den sjunkit något till cirka 5.3% per år.

Med det sagt så har aktiekursen varit väldigt skakig vilket är förståeligt då man arbetar inom sektorn för olja och naturgas.

Senaste året så ökade bolaget nettoinkomsten med 12% till 593 miljoner dollar. Man hade med andra år ett hyfsat bra år. För tionde året i rad så ökade man också utdelningen till 1.7 CAD.

Om bolaget fortsätter på i samma takt så kommer man att bli en riktigt fin utdelningsaktie att ha i portföljen. Samtidigt så arbetar man inom en skakig bransch då oljepriset påverkar bolagets förutsättningar.

Jag tycker att bolaget verkar intressant och för den som vill ha en Kanadensisk månadsutdelare så är det bara att djupdyka i bolagets finanser. Jag personligen äger för tillfället inga aktier i bolaget.

Bolaget går att handla hos bland annat Avanza eller NordNet.


Har du läst mitt inlägg om casinobonusar?

2 thoughts on “Kanadensisk Månadsutdelare med cirka 8% DA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.