SBB ska höja utdelningen årligen i 100 år

SBB har på bara några år växt fram till att bli en gigant inom fastighetssektorn. VD:n Ilja Batljan gick nyligen ut och sade att SBB ska höja utdelningen varje år i 100 år. En mer ambitiös utdelningspolicy får man nog leta efter att hitta.

Framtiden får utvisa om det var ett lite för kaxigt uttalande eller om det faktiskt blir genomförbart. Det som onekligen går att säga redan nu är att bolaget går som vinden och växer väldigt fort.

Trots att bolagets aktiekurs har dalat en hel del sedan toppen på runt 69 kr så ligger börsvärdet idag på cirka 75 miljarder kronor. Det är inte direkt småpotatis och bolaget fortsätter att förvärva nya fastigheter varvat med att förädla fastigheterna man redan har.

Jag lyckades med bragden att sälja av bolaget innan resan från 55 kr till 69 kr. Men tack vare aktiekursens tapp så har jag nu återigen köpt in mig i bolaget och nu är tanken att hålla i många år framöver.

Så att SBB ska höja utdelningen i 100 år på rad låter som musik i mina öron, men det är inte hela världen om det nu inte blir så heller. Det jag däremot ser fram emot är att bolaget ska börja med månatliga utdelningar om det godkänns av stämman.

Detta eftersom att det kommer att ge ett jämnare kassaflöde om många år när det är dags att ta ut och leva på utdelningarna. I mina ögon så är aktien köpvärd just nu efter att kursen fallit sedan toppen så det blev naturligt att ta en position igen.

spacer

SBB ska höja utdelningen i 100 år

Men 100 är en lång tid framåt, om man istället zoomar in på vad som sker nu så är det till exempel dags för bolaget att lämna nästa rapport nästa vecka. Jag vågar inte sia om några direkta siffror men jag hoppas på att man fortsätter uppvisa stark tillväxt.

Aktien har blivit en favorit bland svenska sparare och bara hos Avanza så är det idag 153 431 noterade aktieägare i SBB.

Man kan alltså utan att överdriva säga att bolaget har många ögon på sig inför rapporten som kommer på onsdag nästa vecka.

Om mitt köp i SBB skett vid bra timing eller inte återstår att se nästa vecka. Oavsett vad så är tanken att den här gången inte sälja av innehavet om inget oväntat sker.

Bolaget har utöver sitt ambitiösa uttalande om utdelningshöjningar meddelat ett till ambitiöst mål, nämligen att år 2026 ha fastigheter till ett värde om 300 miljarder kronor. Källa: Avanza

Vi får se hur det går med det, men får vi en borgerlig regering i nästa val så är det inte omöjligt att fler kommunala fastigheter säljs till det privata rummet. Något som lär spela rakt i händerna på SBB.

Tack för att du läste inlägget ”SBB ska höja utdelningen årligen i 100 år”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.