8 december, 2017

Vad är en ICO?

Vad är en ICO? När en ny kryptovaluta lanseras så genomförs nästan alltid en ICO, initial coin offering. Det gör man dels för att sprida valutan men mestadels för att få in kapital. Vad det är för något och riskerna samt fördelarna som är förknippade med ICO:er kan du läsa om här. 

Vad är en ICO?

När ett team genomför en ICO så är det för att få in kapital till sitt coin som man arbetar på. Man får in pengar genom att sälja tokens som sedan när coinet lanseras byts ut mot coins.

Det är med andra ord ett sätt för företag eller team att få in kapital genom att lova framtida coins i utbyta mot att man får in kapital på direkten.

Risker

Riskerna är många och stora det ska man inte på något sätt bortse från. Det har hänt att företag hypar upp något och får in massor med pengar för att sedan helt sonika försvinna med pengarna utan att leverera något.

Kvar står snopna investerare som undrar hur det kunde hända. Ska man investera i en ICO så gäller det att verkligen göra sin hemläxa. Läs noga och grundligt på om hela teamets historia och erfarenheter. Har teamet vad som krävs?

Hur ser deras white paper ut, är det välskrivet? Hittar man många slarvfel eller dåligt översatta texter så har man direkt funnit en stark varningssignal.

Ditt bästa vapen och leverage mot marknaden är att läsa på så mycket du kan. Det räcker inte med att se en YouTube-video om ett nytt coin för att man ska vara säker på sin investering.

Läs på mer och när du har läst så att du tror att du kan allt så läser du lite till om bland annat projektet, tekniken, finansieringen, teamet, marknaden och mer.

 Fördelarna

Att investera i ett projekt tidigt innebär oftast att man får köpa in sig billigare än om man skulle vilja köpa in sig senare. Man får mer för pengarna men man tar samtidigt en större risk.

Marknaden för kryptovaluta har liknats vid IT-boomen då nya företag poppar upp titt som tätt och värderas ena dagen till enorma summor för att en vecka senare ha tynat bort.

Köper man in sig i ett bra projekt som utvecklas bra och ökar i värde så kan man tjäna oerhört stora pengar.

Inte bara det, man kan även bidra till positiv förändring i världen genom att stötta ett projekt som decentraliserar mer av samhällsfunktionerna.

Hur går det till?

Vid en ICO så köper man tokens av företaget som man väljer att investera i. Företaget ser till att du har en digital plånbok, wallet, som du kan placera dina tokens i tills att det är dags att byta ut dem mot coins.


Tack för att du läste ”Vad är en ICO?”