23 juli, 2018

Vad är P2P-Lån?

Vad är P2P-Lån? Peer-to-peer-lending som på svenska heter P2P-lån är en form av lån där en långivare lånar ut sina pengar direkt till en låntagare. Tack vare att man skippar mellanhänder så kan långivaren få en högre avkastning medan låntagaren lånar till lägre ränta.

Det är möjligt att investera i så kallade P2P-lån vilket betyder att du som privatperson lånar ut dina pengar i ersättning mot avkastning, ränta, på lånet.

Att investera i P2P-lån kan vara ett bra alternativ till börsen eftersom att lånens räntor generellt sett påverkas mindre av hög och låg-konjunktur än vad börsen gör.

Investeringar i P2P-lån görs oftast genom en mellanhand som kopplar ihop låntagaren med investeraren samtidigt som man tar en viss % för jobbet.

Därför så är det väldigt viktigt att man väljer en etablerad och seriös låneförmedlare, investeringsplattform. Det sista man vill är att ens avkastning äts upp av dolda avgifter.

Nästan alla sidor låter dig välja olika slags riskklasser som ger olika slags räntor på lånen. En seriös och bra sida ger dig information om låntagaren.

skandinavien

Återinvesterar man sig avkastning och får över 10 procent per år så kan man få igång en bra pengamaskin som liknar en utdelningsmaskin med aktier.

Genom att återinvestera avkastningen så nyttjar du ränta-på-ränta effekten som ofta beskrivs som en snöboll som blir större och rullar snabbare ju längre ned för backen den kommer.

Så om någon frågar ”Vad är P2P-lån?” så vet du nu vad det är och eftersom att du läser här så funderar du förmodligen över att investera i P2P-lån.

Om gör det så rekommenderar jag att du läser runt och väljer sidan som du investerar via noga. Du kan bland annat gå med i gruppen P2P-lån på Facebook för att hitta information och få svar på dina frågor. Om du också vill börja investera i P2P-lån så kika in här: P2P-Lån

Tack för att du läste ”Vad är P2P-Lån?”