Veckorapport 39 2023 – Månadsköp och nedgång

Det är söndag igen och det betyder att det är dags för Veckorapport 39 2023! Sommaren går mot sitt slut men än skiner solen rätt så starkt och värmen håller i sig. Börsen däremot känns lite svalare just nu. Kanske blir det en mörk höst på flera fronter?

Investmentbolagen

För investmentbolagen Investor, Latour och Bure så har veckan varit rätt så tam. Portföljens utveckling är ned cirka 0.3% eller 100 kr. Ska det vara rött så får det gärna vara minimalt rött på detta sätt.

Den 25:e innebär nya inköp och denna månad så köpte jag 2 Investor B, 3 Bure och 2 Latour. En tanke som slagit mig är att jag kanske borde köpa i endast ett bolag per månad. Det skulle minska courtagekostnaderna.

Det är dock roligare att handla i alla tre aktierna samtidigt, men vi får se hur jag gör med det. Det mest logiska är nog ändå att köpa i en aktie per månad snarare än att dutta i alla tre.

GratisPortföljen Veckorapport 39 2023

Nästan exakt lika lite som portföljen med investmentbolag gick ned gick GratisPortföljen upp under veckan som varit. En svag ökning med en halv procent eller runt 120 kr. Men, blått är blått!

I denna portfölj så satte jag in 500 nya cashback-kronor i veckan. För pengarna så blev ett 1 ny aktie i Exchange Income Corp.

Det är också glädjande att se att SBB verkar ha löst sina problem någorlunda åtminstone för stunden. Vem vet, det kanske blir en positiv höst för det sargade fastighetsbolaget?

Hur det blir med det återstår så klart att se. Så här ser läget ut för portföljens innehav just nu:

Det skulle vara riktigt fint om SBB och Cibus ville repa sig igen, då skulle det här börja ordna upp sig riktigt fort. Med lite tur så kan största innehavet Vermilion Energy fortsätta upp. Når den 20 dollar igen så tror jag nog att det är dags att omfördela lite kapital i portföljen.

Men den som lever får se! Tack för att du läser och ha en riktigt härlig vecka!