Sammanfattning V. 24 – Börja Månadsspara

Den här veckan var den mest kaotiska veckan i mitt liv på länge. Jag har hunnit flytta hem från Gran Canaria och är nu återigen på plats i Sverige. Det blev så på grund av förändrade boendeförhållanden. En sak som hjälpte var att jag hade lite sparkapital att ta av vilket jag tycker talar för vikten av att börja månadsspara.

Trots allting som hänt och att jag tvingades till outväntade utgifter såsom flygbiljett och mera så har jag genomfört månadens köp. Det tråkiga med det var att det var första gången på väldigt länge som jag var tvungen att sälja av andra innehav för att kunna investera. Tidigare har jag alltid investerat med pengar från inkomster men det blir svårt nu när jag är arbetslös

Så nu blir det till att spara så mycket som bara möjligt för att kunna investera enligt plan nästa månad. Samtidigt så vill jag njuta av sommaren så det är inte den bästa timingen.

Nå väl, jag klarade mig hyfsat bra ur kaoset som uppstod och jag har lärt mig viktiga läxor. Skriv Alltid kontrakt oavsett vad.

Så! Nu har jag fått skriva av mig lite, nu kan vi fokusera på det roliga vilket är investeringarna!


Fondportföljen

Fonderna har backat vilket inte är oväntat eftersom att börsen har varit skakig deluxe. Som ni ser i kolumnen Markn. värde så har investeringarna gått igenom i alla innehav förutom DNB Global Indeks. Det köpte bör gå igenom nästa vecka.

Nu när jag blickar tillbaka till förra året så kan jag säga att jag är oerhört glad att jag tog mig i kragen så att jag kunde börja månadsspara.

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen Fonder Utveckling Investeringar

Läget för investeringarna i Fondportföljen.

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:
Aktier, Fonder & P2P-lån

Lendify

Hos Lendify så är det mest action vid månadsskiftena. Trots det så har det under veckan dimpt in ett par återbetalningar från en låntagare som har legat efter med sin återbetalningsplan. Skönt att se att det fokuseras på att lösa istället för att straffas hos Lenfify.

Det tror jag gynnar både låntagare och investerare i det långa loppet.  Jag ser fram emot att få se alla lånen komma igång på riktigt. För ett par veckor sedan så investerade jag mer i Lendify, det är snart dags att få börja se det första resultatet av det.

Lendify avbetalningar amortering

Mottagna avbetalningar på lån hos Lendify.

Pepins

Under veckan så har jag gjort min första investering genom Pepins! Det är en plattform där man kan handla i onoterade bolag. Det ska bli oerhört roligt att testa på deras tjänster och att se hur bolaget Urbangreen som jag investerade i utvecklas.

Pepins investera i onoterade bolag Urbangreen

Det blev ingen gigantisk investering som ni kan se men jag fick ändå vara med på ett hörn.

Utdelningsportföljen

Sist men inte minst så är det dags att prata Utdelningsaktier! Månadens köp i Utdelningsportföljen blev tyvärr bland annat Hennes & Mauritz. Givetvis så köpte jag ett par aktier i bolaget bara minuter innan dippen på 10 %! Standard.

Castellum AB har backat lite under veckan och så även SJR. Hela börsen är lite orolig just nu och det märks av rätt så tydligt. Nästa vecka blir det nya tag!

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsaktier investeringar utveckling

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:
Utdelningsportföljen aktier utveckling


FondportföljenLendify  Utdelningsportföljen


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 24 – Börja Månadsspara”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.