Sammanfattning V. 25 – Byråkratin har gjort sitt

Kanada har legaliserat cannabis och valt ett datum då allting ska vara up and running. I mitten på oktober i år så påbörjas äntligen försäljningen av cannabis för rekreationsbruk i Kanada. Då börjar allvaret och det gäller för bolagen att vara redo.

Cannabisaktierna

Som jag skrev förra veckan så nådde Canopy Growth Corp ATH efter att lagförslaget C-45 godkändes. Jag passade också på att sälja hälften av mitt innehav i Canopy för att invänta en dipp. Min plan är att vänta ungefär en eller två månader med att köpa in mig i Canopy igen.

Jag sålde också hela mitt innehav i Aurora Cannabis då kursen gick upp en del tack vare omröstningen. Jag har ansett bolaget vara övervärderat länge och det kändes som ett bra tillfälle att sälja av.

Pengarna jag sålde för har jag placerat i Blackberry som tappade stort trots en positiv rapport. Det är en swing trade som jag kommer att stänga inom en månad för att köpa tillbaka mig in i cannabisaktierna.


Cannabisaktier kan köpas hos Avanza & Nordnet


Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisportföljen vecka 25

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisaktierna v 24

Kryptovaluta

Det ser inte bra ut för Bitcoin just nu, vi är nere på nivåer som vi senast såg i November 2017. Det är inte alls omöjligt att kursen faller ytterligare men det blir även bättre och bättre köplägen för den långsiktiga investeraren.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Smartgroups nyemission är fortfarande öppen för den som missat det!

Besök Pepins

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Jag har ju tre portföljer där med konton som är så kallade autoinvestkonton som sköter sig själva.

Jag har nu också ett autoinvestkonto hos Bondora som jag börjat utvärdera för att se hur deras tjänst och hemsida fungerar.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i! Fast Invest är en ny plattform som du kan hitta i listan som länkas ovan.

Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 25 – Byråkratin har gjort sitt”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.