Sammanfattning V. 28 – Fortsatt stiltje på cannabismarknaden

Vi har sett en fortsatt stiltje på cannabismarknaden sedan legaliseringen. För mig så är det inte förvånande att vi dalar i brist på stora nyheter och momentum. Det är nu man ska börja bevaka köpknappen för att förmodligen kunna göra fina klipp i september.

Cannabisaktierna

Legaliseringen träder i kraft i mitten på oktober. Vi lär se en uppgång inför att det ska ske men jag tror inte att den påbörjas förrän i slutet av september. Detta resulterar i ett stora volymer i handeln vänder sig till andra marknader och kvar sitter vi och väntar.

Jag sålde tidigare av halva mitt innehav i Canopy för att göra en swing i Blackberry medan jag inväntar köplägen på cannabismarknaden. Börsdagen efter att jag köpt Blackberry så började Trump twittra om handelskrig för teknik, bra timing.

Nu har Blackberry återhämtat sig en del och jag siktar på att göra exit någonstans runt 11 eller 12 dollar om allt vill sig väl. Efter det så fortsätter jag ett bevaka cannabismarknaden för återköp i Canopy Growth Corp precis enligt plan.

Med största sannolikhet så köper jag även in mig i Aurora igen men där vill jag se en större korrektion i kursen innan jag tar plats, jag förväntar mig att det sker ett par månader efter att legaliseringen träder i kraft.

Det är vid den tidpunkten som vi kommer att börja få läsa färska kvartalsrapporter med försäljning på marknaden för rekreationellt bruk. Det bör leda till att bolag som haft större lager med färdig produkt bör göra bättre ifrån sig och då väntar jag mig att Aurora tappar gentemot andra bolag.

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktierna vecka 28

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisakteirna v 27

Kryptovaluta

Kursen för Bitcoin har inte ändrat sig särskilt mycket sedan förra veckans rapport. Fortsätt att bevaka för köplägen om vi inte bryter ned under 52-53 000 kronor.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Smartgroup har fortfarande sin emission öppen hos Pepins och Skymap ska lanseras inom en snar framtid.

Besök Pepins

P2Plån

Mina portföljer hos Mintos och Bondora fortsätter att rulla på av sig själva. Mintos känns än så länge som ett mycket säkrare alternativ än Bondora tack vare möjligheten till återköp medan Bondora har lån med extremt mycket högre ränta, vilka så pass höga som 50%!

Här kan du läsa min lista över olika P2P-plattformar.


Läs om cash backs och sluta ge bort din återbäring!


Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 28 – Fortsatt stiltje på cannabismarknaden”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.