Sammanfattning V. 30 – Storbritannien legaliserade medicinsk cannabis

Land efter land, marknad efter marknad. Nya möjligheter öppnar sig hela vecka efter vecka och nu var det Storbritanniens tur att legalisera medicinsk cannabis. Ett land med mycket inflytande i Europa som förhoppningsvis inspirerar andra länder att ta samma beslut.

Så läkare i England tillåts nu att skriva ut medicinsk cannabis till sina patienter vilket är ett stort steg. Den brittiska inrikesminister Sajid Javid är dock noga med att påtala att det inte är ett steg mot att tillåta cannabis för hemmabruk.

Beslutet träder i kraft under hösten 2018 och även om inrikesministern nu inte verkar tro att det är ett steg mot hemmabruk så har vi sett en dominoeffekt i flera andra fall som slutar med en bredare reform av cannabislagarna.

Viktigt är dock att den medicinska cannabisen blir tillgänglig för patienterna så snart som möjligt, allt annat bör komma i andra hand.

En stor anledning till att man nu tog det här beslutet är barn som lider av epilepsi. Barnen får väldigt god hjälp av olja som extraheras från plantan och används i medicinska syften.

Det är alltid bra för oss investerare, och för samhället, när marknader blir legala istället för att pengarna hamnar i de kriminella gängens händer. Jag välkomnar gladeligen Storbritanniens beslut och jag hoppas att fler länder i Europa följer efter snarast möjligt.

Cannabisaktierna

Jag sålde av NAC och sitter fortfarande kvar i BlackBerry. Men det är ingen stress alls då jag inte tänkt börja handla mer Canopy Growth Corp förrän i slutet av augusti eller i början på september.

Efter att ha sett Aurora börja dippa så känner jag mig väldigt nöjd med att ha sålt på 10,53. Det börjar nästan se ut som ett köpläge men jag undrar om den inte kan tappa mer innan legaliseringen kommer igång. Att köpa på 5 eller 6 dollar kan nog bli bra i längden.

Vi får se hur det ser ut när jag har gjort min exit i BlackBerry och när september närmar sig.

 

Cannabisportföljen den här veckan:

v 30 storbritannien legaliserar medicinsk cannabis

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisaktierna v 29

Kryptovaluta

Bitcoin bröt upp genom 70 000 kr vilket givetvis är roligt att se och om vi fortsätter uppåt så kommer många att ha gjort fina köp runt 50 000 kr.

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

SmartGroups emission är fortfarande öppen hos Pepins! Har du kikat in den?

P2Plån

Autoinvestkontona hos Mintos och Bondora sköts per automatik efter riktlinjerna som jag har ställt in. Månad efter månad så rullar det på av sig självt och jag behöver inte göra särskilt mycket om jag inte vill. Skönt att kunna sätta in pengar, ställa in och glömma bort lite halvt eftersom att det inte krävs mycket arbete alls.

Här kan du läsa min lista över olika P2P-plattformar.


Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 30 – Storbritannien legaliserade medicinsk cannabis”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.