Sammanfattning V. 32 – Nya Portföljen Presenterad

Helgen är snart över och den här veckan har varit tuff mot Utdelningsaktierna. Men vad gör det om hundra år, det blir ju billigare att fylla på vid nästa tillfälle. I veckan så har jag också fyllt på i portföljerna enligt plan. Det är dags att få den nya portföljen presenterad, den som består av cannabisaktier och en ETF.

I största allmänhet så har övergången från vanliga fonder till cannabisaktier gått smärtfritt men min timing för köpen kunde ha varit betydligt bättre.

Börsen har varit väldigt skakig sedan Herr Trump började tjafsa med Herr Kim och vi får helt enkelt se vad som händer. Tidningarna säljer nog åtminstone en hel del extra med sina stora rubriker…

Cannabisaktierna

Tidigare har jag skrivit om Harvest One Cannabis Inc som även har köpt fler aktier i. Utöver det så ser ni Newstrike Resources som odlar och säljer cannabis i Kanada.

Dom bolagen förväntar jag mig en fin avkastning på senast slutet på 2018 med tanke på den uppkommande legaliseringen. HVST är bland annat skuldfritt och ser i mina ögon riktigt lovande ut med tanke på uppkommande produktionsmöjlighet.

Som du ser så har jag också köpt Aequus Pharmaceuticals IncCalyx Bio-Ventures IncRevive Therepeutics Ltd. Det är bolag som forskar eller framställer produkter med medicinsk cannabis på olika sätt. Det är hög risk, som med allt på den här marknaden, men det blir en rolig krydda att se om bolagen lyckas åstadkomma något.

Den här delen av portföljen kommer att vara den mindre delen eftersom att jag kommer att månadsspara i ETF:n med cannabisaktier. Dom tre största innehaven i den börshandlade fonden är Aurora, Aphria och Canopy vilket förklarar varför jag inte köpt aktier direkt i dom bolagen.

Cannabisfonden

Om du inte har läst något om HMMJ tidigare så föreslår jag att du läser det här inlägget som jag skrivit om den tidigare. Som du kan se så har jag inte haft någon vidare timing med mina köp trots att jag spred ut dom en del. Planen är att fortsätta månadsspara 1500 kr, eventuellt 1000 kr om jag startar en månadsutdelningsportfölj också.

Eftersom att fondens största innehav är Aurora, Aphria och Canopy så köper jag den här istället för att köpa bolagen enskilt.

Lendify

Det enda som har hänt under veckan är att jag förra söndagen efter att ha skrivit sammanfattningen för den veckan investerade i ett lån hos Lendify. Eftersom att jag frångått att investera minst 250 kr i vardera lån så passade jag på att investera i det här lånet med hög ränta. Sakta men säkert!

Nya P2P-Lånet hos Lendify

Jag investerar också i P2P-lån via Mintos, du kan kika in deras hemsida Här.

Pepins

Under veckans gång så skrev jag om nästa handelstillfälle på Pepins och om vad som händer med Barista.

Utdelningsaktierna

Jag fyllde på med utdelningsaktier och du kan läsa inlägget om det genom att Klicka Här. I övrigt så åker portföljen bergochdalbana och dessvärre så har nu både Bure Equity och Castellum hamnat på röda siffror.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

Utdelningsaktier innehav i portföljen

 

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsaktier innehav portföljen vecka 30

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 32 – Nya Portföljen Presenterad” se relaterade inlägg nedan för mera läsning:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.