Sammanfattning V.52 – Vilken Underbar Avslutning på Året!

Vilken vild vecka det blev efter julen! Det var så blått så att man knappt visste var man skulle ta vägen. Sektorn är brännande het just nu och även om det blev en sättning igår innan stängning så ser det riktigt bra ut. Jag kan ju verkligen säga att jag inte för en sekund ångrar att jag sålde mina svenska fonder för att satsa på cannabismarknaden.

Det här året började oerhört dåligt för mig då jag förlorade nästan allt jag hade i TMG. Men jag gav inte upp. Jag bytte taktik till att börja satsa på säkrare kort och långsiktigare investeringar. Det var då bloggen kom igång.

Fokusen skulle ligga på utdelningsaktier och fonder men halvvägs in i året så fick jag upp ögonen för cannabismarknaden i Kanada. Jag bestämde mig för att sälja av fonderna för att satsa pengarna på cannabis istället.

Det var ett av mina bästa investeringsbeslut någonsin. Synd att jag inte sålde utdelningsaktierna också, men det är lätt att vara efterklok. Kanske blir det så att jag säljer av utdelningsaktierna i början på 2018 för att köpa mer i cannabisaktierna. Vi får se.

utvecklingen för cannabisaktier sedan juli

Utvecklingen för cannabisaktierna sedan i juli 2017

Efter att ha försökt pricka in billiga och små bolag så byggde jag snabbt upp kapital nog för att satsa i de större bolagen. Aurora, Aphria och WEED har verkligen betalat av sig som stabila investeringar.

Det är inte mycket i portföljen som visar rött just nu och jag tänker hålla innehaven i åtminstone ett par år. Jag tror att marknaden kommer att växa enormt, inte bara i Kanada utan över hela världen.

Bland annat så öppnade ju WEED, tidigare Canopy Growth Corp, en fabrik i Danmark för att börja producera cannabis.

Jag vill tacka alla er läsare som varit med och gjort det så roligt att sköta bloggen. Utan er hade den inte varit någonting och jag är oerhört tacksam. Så god fortsättning, gott nytt år och lycka till med alla era investeringar!

Cannabisaktierna

Aphria Inc har inte bara klättrat över 100% i avkastning utan även fortsatt uppåt. Det känns bra då det varit en av mina absolut största investeringar. Jag tror starkt på bolaget och ser verkligen fram emot vad man kommer att kunna prestera.

Historien med CMED och Aurora Cannabis Inc verkar närma sig ett slut. Först så var jag tveksam men nu så tror jag verkligen att ACB kommer att lyckas med sitt övertagande. CMED:s VD har gjort bort sig i mina ögon och jag är säker på att aktieägarna ser fördelen med det fenomenala bolaget som skulle formas om det går igenom. Vi får se hur det går!

Det var inte längesedan jag låg cirka -7% i WEED (tidigare Canopy Growth Corp). Nu ser det betydligt bättre ut då kursen tagit sig upp till att ligga strax under 30$. Jag är glad att jag slutade vänta på dippen som jag hoppades på och köpte in mig. Jag prickade inte den perfekt men nu är jag ofantligt glad att jag köpte. Väntar du också? Hur länge vågar du stå utanför?

Cannabisportföljen den här veckan

portföljen med innehaven i cannabisaktier i kanada

Cannabisportföljen vid förra sammanfattningen

portföljen med cannabisaktier

Kryptovaluta

 

XP Coin som jag köpte in mig i för 8$ för cirka en månad sedan har gått som tåget. Den investeringen har verkligen betalat av sig då innehavet just nu är värt över 900$. Jag har sålt av en tredjedel för att säkra vinst samt för att omplacera pengarna i andra kryptovalutor men jag behåller cirka en miljon XP coins.

För övrigt så behåller jag mina BTC, ETH, XMR, OMG samt NEO plus att jag har köpt in lite LTC. 2018 blir ett oerhört spännande år!

Pepins

Missa inte min tävling med presentkort hos Pepins!

P2Plån

Det rullar på hos Mintos, efter nyår så ska jag skriva ett längre och större sammanfattningsinlägg om hur det går och om hur mina tankar för P2P-lånen ser ut.

Utdelningsaktierna

Utdelningsaktierna är för mig inte särskilt viktiga längre då fokusen totalt hamnat på cannabisaktierna. Under årets gång och framförallt när resan till Thailand är klar så kommer jag att börja svikta om till att fortsätta bygga en långsiktig och stabil utdelningsportfölj.

Det skadar ju aldrig att ha många källor för sina inkomster och att lägga alla ägg i samma korg är inte alltid det smartaste man kan göra!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsaktierna som jag har

 Såhär såg portföljens innehav ut vid förra sammanfattningen:

utdelningsaktier jag investerat i

Tack för att du läste årets sista sammanfattning! God fortsättning och Gott Nytt År!

2 thoughts on “Sammanfattning V.52 – Vilken Underbar Avslutning på Året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.