Sammanfattning V. 21 – OrganiGrams återhämtning

Cannabismarknaden har gått bra efter stora nyheter på sistone och vi närmar oss den förhoppningsvis sista omröstningen i senaten. Bolagen tappade stort i värde sedan toppen runt nyåret men har nu återhämtat sig starkt. 

Cannabisaktierna

OrganiGram likt många bolag på cannabismarknaden peakade i januari. Efter det så kom en återhämtning i mars vilket föranledde ett ännu större tapp i april. Då föll värdet ner till cirka 3.50 kanadensiska dollar(CAD) för att i maj ha kämpat sig upp över 5 CAD igen.

OrganiGram har inte riktigt följt samma mönster som andra aktier på marknaden. Aktien tog mycket stryk efter ett problem med hälsofarliga ämnen i cannabisen som man hade odlat. Inte direkt positivt, framförallt inte när man nischar sig med att odla organiskt.

Sedan dess så har bolaget fortsatt jobba vidare och mer eller mindre skakat av sig det som hände. Kursen är inte långt ifrån sin ATH men det kan finnas utrymme kvar att arbeta med.

Får vi ett ja vid omröstningen i senaten den sjunde juni så bör vi se en kortsiktigt uppgång för hela sektorn med en möjlig stagnering framtill att allting har genomförts vilket väntas ta cirka åtta till tolv veckor.

Om lagförslaget C-45 röstas igenom så kommer sektorn också att bli ännu attraktivare för investerare. Det tycker jag talar för att bolag som OrganiGram, Hydropothecary och Supreme bland andra blir möjliga uppköpskandidater. Om till exempel stora bolag från sektorer så som tobak, alkohol eller läkemedel vill ge sig in i matchen så kan man ta en genväg genom att köpa upp något av de mindre men relativt etablerade bolagen.

Det blir spännande att se hur det fortsätter och slutar för OrganiGram, håller kursen sig stabil nu har man möjligtvis äntligen återhämtat sig och återfått förtroende från investerarna.

Canopy Growth Corp listades på NYSE i slutet av arbetsveckan. Riktigt bra jobbat av VD:n Bruce att ta klivet upp i finrummet.

Cannabisportföljen den här veckan:

portfölj med cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan:

Kryptovaluta

Bitcoin har tagit stryk under veckan som varit och är nu värd cirka 64 000 kr styck. Det är inte omöjligt att kursen faller ytterligare men bevakar man den så bör man kunna finna goda köptillfällen när det närmar sig vändning.

Pepins

Nyemissioner i bolagen Litium och United spaces är öppna just nu. På tisdag öppnar nyemissionen i Smartgroup. Gå in och bli medlem kostnadsfritt för att ta del av utbudet.

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Jag har ju tre portföljer där med konton som är så kallade autoinvestkonton som sköter sig själva.

Jag har nu också ett autoinvestkonto hos Bondora som jag börjat utvärdera för att se hur deras tjänst och hemsida fungerar.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i! Fast Invest är en ny plattform som du kan hitta i listan som länkas ovan.

Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 21 – OrganiGrams återhämtning”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.