Veckorapport 31 2022 – Fonderna går upp

För första gången på riktigt länge så ser fondernas utveckling glädjande ut. Siffrorna i veckorapport 31 2022 får mig att hoppas på mer uppgång. Men tyvärr så är jag osäker på om senaste tidens uppgång är särskilt hållbar eller inte.

Investmentbolagsportföljen

First things first, vi börjar med att kika in portföljen som består av tre stycken investmentbolag. Den här portföljen hade gått riktigt starkt förra veckan. Tyvärr så höll det inte i sig utan fredagen framförallt slutade med väldigt röda siffror.

Så här ser portföljens graf ut för stunden:

Investmentbolagsportföljen Veckorapport 31 2022

Så portföljen ligger fortfarande på blått men inte lika blått som innan. Bolaget i portföljen som gick sämst i fredags var Bure Equity som backade med hela 6% på en dag. Latour följde tätt därefter och backade med 5%.

Oh well, ett hack i kurvan på lång sikt. Mig gör det faktiskt inget om kurserna ligger kvar på dessa nivåer så att jag kan köpa på mig mer.

Så här ser läget ut för de enskilda innehaven just nu:

Så här ser läget ut för de enskilda innehaven just nu:

Trots fredagens nedgång så är Bure fortfarande det starkaste bolaget i portföljen. Klarar det att behålla den platsen tills nästa veckorapport? Vi får helt enkelt vänta och se!

Blir det fortsatt turbulent på börsen framöver så lär vi förmodligen se betydligt lägre kurser än dessa. Då gör jag precis som tidigare, det vill säga fortsätter köpa.

Fonderna Veckorapport 31 2022

Dags för fonderna! Här ser det desto roligare ut än vad det gör för portföljen med investmentbolag. Det är en bra bit kvar tills att portföljen ligger på plus. Men den ser ut att vara på väg tillbaka dit. Åtminstone nu för stunden.

Så här ser portföljens graf ut i skrivande stund:

Fonderna Veckorapport 31 2022

Lägg inte för stor vikt vid procentuella utvecklingen, den visas lite konstigt baserat på snitt och så vidare. Det viktiga är utvecklingen i kronor som har blivit bättre men som fortfarande är på minus. Så fort som teknik- och teknologiaktierna i USA får lite kärlek från investerare så rör sig portföljen uppåt.

Detta eftersom att mestadels av fonderna är fokuserade på bolag i den sektorn. Portföljen har gått knackigt på sistone men jag tror att det bara är en tidsfråga innan det ändras med råge.

Det här är fonderna i portföljen och som du kan se så ligger Öhman Global Growth bäst till just nu:

Det här är fonderna i portföljen och som du kan se så ligger Öhman Global Growth bäst till just nu:

Nu så håller jag tummarna för att marknaden ska lätta på oron inom kort. Då borde riskvilligheten öka igen och i takt med det så förväntar jag mig att dessa fonder ska öka i värde.

Jag går också i tankarna om att öka på månadssparandet i fonderna. Det vore härligt att få portföljen att växa snabbare. Samtidigt så är delvis tanken med portföljen att visa att man kan komma en bit även genom att investera små summor månatligen. Jag får klura vidare på hur jag gör där.

GratisPortföljen har tappat under veckan

I den här portföljen så svänger det rejält nuförtiden i takt med att Vermilion Energy närmar sig sin nästa kvartalsrapport. Portföljen tog nyligen ut en ny högsta notering vilket var jätteroligt att se. Nu har den sjunkit tillbaka lite igen men jag tror att det bara är en kortsiktig sättning.

Det viktiga för mig är att den fortsätter att överprestera rejält mot index. Vermilions kommande rapport lär bli underbar läsning tack vare höga priser på olja och naturgas. Men man ska inte ropa hej för tidigt!

GratisPortföljen har tappat under veckan

Gladstone Investment Corp lämnade i veckan en stabil kvartalsrapport och har handlats upp en aning på den. Det är också väldigt härligt att se att TransAlta Renewables verkar återhämta sig en aning.

Bolaget som arbetar med grön energi har fortsatt leverera utdelningar varje månad men kursen har gått knackigt. Vi får se om det börjar bli ändring på den biten eller om den faller ner igen.

Bolaget som arbetar med grön energi har fortsatt leverera utdelningar varje månad men kursen har gått knackigt. Vi får se om det börjar bli ändring på den biten eller om den faller ner igen.

SBB fortsätter att harva runt på nivåerna kring 16-19 kr. Jag undrar vad som krävs för att marknaden ska lugna sig och uppvärdera bolaget till dess substansvärde. Blankarna hjälper ju verkligen inte till med den biten men marknaden borde ändå kunna se värdet.

Men jag kanske har helt fel om bolaget, vi får vänta och se hur det går med den biten. Hoppas att du har haft och får en underbar vecka!

Tack för att du läste ”Veckorapport 31 2022 – Fonderna går upp”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.