Veckorapport 33 2022 – Slött och rött

Veckorapport 33 2022 bjuder inte på mycket att hurra för tyvärr. Det som gått bäst är fondportföljen och det som gått sämst är investmentbolagsportföljen. Men vad gör det om hundra år som Snövit sjöng. Eller ja, hundra år kanske är att ta i, men om fem eller tio år?

Det här blir en lite kortare veckorapport än vanligt. Har varit ute i skogen och hittat gott om kantareller men att traska runt där i värmen tog på krafterna! Som tur var fanns det stora och fina blåbär att njuta av medan man letade.

Investmentbolagsportföljen

Den här portföljen tog lite stryk under veckan som gick. Detta då Bure Equity lämnade en rapport med sjunkande substansvärde och negativt resultat. Det gillade marknaden såklart inte för fem öre och kursen dök.

För min del så rubbar det inte min tro på bolagets framtid överhuvudtaget. Jag kommer fortsätta köpa på mig aktier i bolaget månadsvis. Så det må vara ett hack i kurvan just nu, men på lång sikt inget mer än så.

Investor och Latour har inte gjort så mycket väsen av sig under veckan som gått. Portföljen ligger fortfarande på blåa siffror i totalen. Vi får se om Bure ska sjunka ännu mer under veckan som kommer eller om den rent av repar sig en aning.

Oavsett vad så kommer jag att handla mer på torsdag då lönen trillar in på kontot. Step by step!

Investmentbolagsportföljen 2022

Fondportföljen Veckorapport 33 2022

Här har det faktiskt fortsatt uppåt och portföljen är inte jättelångt ifrån att ligga på plus. Men vi får se om den här uppgången som varit faktiskt kommer att hålla i sig eller inte. Även här kommer det att fyllas på i veckan, men transaktionen blir nog inte färdig förrän tidigt nästa vecka.

Som tur är så sköts det helt automatiskt så jag behöver inte göra mer än att vänta för att köpen ska gå igenom. Väldigt smidigt!

Fondportföljen Veckorapport 33 2022

GratisPortföljen tuffar på

Just denna vecka var rätt så lugn för portföljens del men glädjande nog har jag en hel del cashback på ingång. Detta eftersom att jag bytt elbolag och mobilabonnemang igen! Sen har jag även tagit vara på lite andra cashback-erbjudanden. Så portföljen ökar och snart har jag lite mer pengar att putta in.

GratisPortföljen tuffar på

För innehavens del så har SBB haft en riktigt trist vecka. Man fick ju lite förhoppning om att läget var på väg att bli bättre där veckan innan, men det höll tyvärr inte länge.

Bolaget är just nu minus 36 procent mot mitt GAV, ingen höjdare men jag tror ändå på att det kommer repa sig förr eller senare. Noterbart är också att TransAlta Renewables som varit på minus 15 till 20 procent snart är blå igen. Det är glädjande att se. Under tiden så har utdelningarna rullat in som vanligt.

Desto tristare är det att se att 2020 Bulkers halkat ned på rött. Jag hoppas att den repar sig igen men så länge den kan fortsätta leverera fina utdelningar så får den vara kvar i portföljen.

Desto tristare är det att se att 2020 Bulkers halkat ned på rött. Jag hoppas att den repar sig igen men så länge den kan fortsätta leverera fina utdelningar så får den vara kvar i portföljen.

Exchange Income Corp lämnade en stark rapport och tog sedan in kapital runt 48 dollar så kursen gick nedåt igen. Om man funderar på att köpa det bolaget så skulle jag säga att just nu är det ett riktigt fint läge för att göra det.

Man har en stark rapport i ryggen samt nytt kapital att använda för förvärv. Jag hoppas att framgångssagan fortsätter.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 33 2022 – Slött och rött”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.