Veckorapport 36 2022 – Stänga fonderna?

Veckorapport 36 2022 bjuder inte på några större överraskningar. Veckorna tickar på, månaderna även så. Sommaren är väl i princip slut och snart är hösten här på riktigt. Jag funderar på om jag bör tänka om och tänka rätt angående mina fonder.

Investmentbolagsportföljen

Om två veckor och en dag så ska det köpas mer här. Denna veckan har i princip mest gått i sidled. Precis som du kan se på grafen här nedanför. Investmentbolagen tog sig en rejäl törn vid rapporterna, då främst Bure.

Men, det här är stora och stabila bolag med många som väntar på att få köpa in sig i. Helst vill man ju köpa till lägre premie eller till och med rabatt, mot substansvärdet.

Men, det här är stora och stabila bolag med många som väntar på att få köpa in sig i. Helst vill man ju köpa till lägre premie eller till och med rabatt, mot substansvärdet.

Bolagen hade en fin fredag där Bure stängde på 2.2% procent upp. Jag är inte ett dugg orolig för den här sektorn. Det är bara fint att få handla på sig till lägre nivåer. På lång sikt så kommer det här att bli oerhört fint det är jag övertygad om.

Veckorapport 36 2022 investmentbolagsportföljen

Fondportföljen Veckorapport 36 2022

Fonderna med fokus på teknologi och teknik gick ned en aning men vände upp mot slutet på veckan. Jag börjar dock fundera mer och mer på om jag bör göra om den här portföljen.

Just nu har jag 4 stycken aktiefonder som har höga avgifter som urholkar värdet. Min tanke var från början att köpa och köpa i väntan på att sektorn blir het igen. Men frågan är om det är rätt taktik. På grund av avgifterna så går en hel del pengar upp i rök.

Efter väldigt fin och uppskattad feedback på ett forum där jag frågade om tips kring fler fonder så fick jag väldigt bra input. Kanske är det helt enkelt bättre att sälja av fonderna. Då kan jag istället köpa bolagen som jag tror kan gynnas av AI och automation.

Gör jag det, så slipper pengar gå upp i rök på grund av kostnader i form av löpande avgifter. Tåls att fundera på. Jag har faktiskt pausat min nästa månatliga insättning för fonderna. Ska klura mer på detta.

Fondportföljen Veckorapport 36 2022

GratisPortföljen rekyl ned

Den här portföljen har gått som tåget sedan den slaktades i början av pandemin som varit. Mycket tack vare att bolaget Vermilon Energy gått så pass starkt. Den aktien nådde nyligen 30 dollar per aktie i pris men har sedan dess sett en kraftig rekyl nedåt.

GratisPortföljen rekyl ned

Jag tror dock inte att bolagets resa är över, man arbetar bland annat med olja och naturgas i Europa. Marknader som lär bli superheta i vinter. Dock så är bolaget belånat och det kan bli tuffare miljö för belånade företag i Kanada framöver. Bolaget är noterat i både USA och Kanada.

Med facit i hand borde jag säkrat en del vinst runt 30 dollar men jag tror vi ser de nivåerna snart igen. Det vore dock intressant att plocka in svenska Cibus. Det tror jag blir portföljens nästa bolag, beroende på hur fastighetssektorn utvecklar sig framöver.

Jag har cirka 1000 kr till på väg in från olika cashback-erbjudanden som ska rakt in i portföljen.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 36 2022 – Stänga fonderna?”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.