Veckorapport 37 2022 – Rött på alla fronter

Även Veckorapport 37 2022 bjuder på överlag röda siffror. Kanske inte så förvånande med tanke på läget på börserna världen över. Men så är det ibland, det är bara att gilla läget och att fokusera på horisonten. Förr eller senare vänder det upp, eller har gjort tidigare i alla fall.

Investmentbolagsportföljen

Portföljen med mina tre favoritinvestmentbolag har gått ned lite under veckan som varit. Det har inte varit några iögonfallande tapp men likväl rött ändå. Bure ligger fortfarande sist till men Latour är inte långt efter.

Investor däremot har hållit emot rätt så bra och framstår som det mest stabila bolaget i portföljen hittills. Den här portföljen är den som oroar mig allra minst och nedgångar här är bara välkomna. I det långa loppet så innebär en lägre kurs bara bättre ingångslägen här.

Så här ser läget ut för de enskilda innehaven just nu:

Portföljen med mina tre favoritinvestmentbolag har gått ned lite under veckan som varit. Det har inte varit några iögonfallande tapp men likväl rött ändå.

Med lite tur så håller kurserna sig på dessa nivåer framöver, om 8 dagar så ska det köpas ännu fler aktier. Jag funderar också på om det inte vore bra att öka på månadssparandet för denna portfölj. Det får jag klura vidare på men 1500 kr känns ändå lite lågt.

Samtidigt så vill jag visa att det inte behövs mycket pengar, så kanske är det ändå bra att hålla sig på den här nivån. Det går ju alltid att starta en ny portfölj också.

Fondportföljen i veckorapport 37 2022

Här är det också rött, som det brukar. Faktum är att jag denna månad inte kommer att köpa som jag brukar. Jag funderar nämligen på om jag bör göra om och göra rätt med denna portfölj. Fonderna jag har valt har nämligen höga avgifter. Det urholkar avkastningen värdet rejält när fonderna i sig går ned.

Samtidigt så vill jag verkligen ge portföljen en chans att prestera. Men jag tänker att pengarna som skulle in här får ligga och vänta istället och bygga upp en liten buffert. Detta eftersom att aktier med fokus på teknik och teknologi i USA inte direkt går varmt just nu.

Då kanske det är bättre att helt enkelt avvakta lite med köpen, men vi får se hur det blir helt enkelt.

Fondportföljen i veckorapport 37 2022

GratisPortföljen tappat igen

GratisPortföljen presterar helt klart bättre än index men den tappar fort när Vermilion Energy tappar. Portföljens största bolag har fått se sin kurs pressas på grund av klimatet i Kanada. Eftersom att bolaget är redigt belånat så får det givetvis trista effekter när räntor går upp.

GratisPortföljen tappat igen

Det är dock ännu tråkigare att se hur knackigt SBB fortsätter att gå. Det bolagets kurs blir en riktig tålamodsprövning för över 200 000 småsparare. 2020 Bulkers har också tappat en hel del i värde sedan priserna för frakt fallit.

Det är dock ännu tråkigare att se hur knackigt SBB fortsätter att gå. Det bolagets kurs blir en riktig tålamodsprövning för över 200 000 småsparare.

Så man kan onekligen säga att alla portföljerna har sett klart bättre tider. Men den som väntar på något gott…

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport 37 2022 – Rött på alla fronter”!

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x