Veckorapport 40 2023 – Svängig vecka

Veckorapport 40 2023 bjuder på svagt, svagt blåa siffror för ena portföljen och desto rödare siffror för den andra. Men allt sånt känns rätt så irrelevant när händelser som det i Israel utspelar sig. Men, the story goes on så vi kikar in portföljernas utveckling denna vecka.

Investmentbolagen

Mina tre musketörer i form av Latour, Investor och Bure såg portföljen svänga både upp och ner under veckan som gick. Totalen för veckan hamnade dock på 0.13% upp i förändring. Så ingen direkt större förändring om man säger så.

Fredagen avslutades med blåa siffror som du kan se på bilden nedan. Om ändå alla dagar slutade på det sättet.

Tyvärr så lär det bli ännu skakigare på börsen framöver dels på grund av jobbsiffrorna i USA men också dels på grund av kriget i Israel. Ett ännu mer ostabilt Mellanöstern är det sista som någon behöver.

Förhoppningsvis så kan saker och ting lugna ner sig där inom en snar framtid men det kanske är att hoppas på för mycket.

GratisPortföljen Veckorapport 40 2023

För projektet GratisPortföljen så blev det ett desto rödare resultat för veckan. Portföljen var ned nästan 4 procent vilket så klart är kännbart.

Exchange Income Corp genomförde ett intressant förvärv och SBB fick så klart ännu fler negativa nyheter. Men det känns nästan som att fällorna och farorna i SBB börjar sina? Leiv har gjort ett toppenjobb med att försöka säkra upp bolaget.

Så här ser portföljens innehav ut just nu:

Om det blir fart på oljan igen så kommer nog Vermilion Energy att bli ett hetare case igen. Just nu så går det rätt så trögt där i väntan på att deras månadsutdelningar ska återupptas. Men tålamod är en dygd sägs det, framförallt på börsen.

Hoppas att du som läser detta haft en underbar vecka och att nästa vecka blir ännu bättre!