Veckorapport 41 2023 – Blå vecka innan domedagen

Det är verkligen blandade känslor som styr denna helg vid Veckorapport 41 2023. Å ena sidan så gick portföljerna riktigt bra. Å andra sidan så är vi vid randen av ett världskrig. Så, det känns ju lite sisådär om man säger så. Men det är inget jag kan påverka ändå, så vad spelar det för roll.

Investmentbolagen

Veckans fina resultat som innebär en uppgång om nästan exakt 3% eller 1100 kr betyder att portföljen återigen är på blå avkastning. Det är i sig superroligt och jag hoppas verkligen att portföljen ska kunna hålla sig kvar på dessa nivåer. Men jag tror det blir svårt. Så här såg veckans utveckling för portföljen ut:

Som vanligt så leds portföljen framåt av Investor med Bure och Latour tätt hack i häl. Som du kan se nedanför så är totalen av bolagens utveckling att vi ligger på 361 kr plus.

Och det här är bara början. Men jag tror som sagt att det kommer bli rödare veckor igen framöver tyvärr baserat på geopolitiska spänningar. Eller ja, hotet om ett tredje världskrig. Såatteh…

GratisPortföljen Veckorapport 41 2023

För projektet GratisPortföljen så blev det också blått och fint! Nästan 4% upp under veckan som gick, det är fint det!

Jag passade faktiskt även på att utöka med ytterligare 2 st aktier i svenska Cibus. Vi får se om det var rätt tidpunkt eller ej.

Eftersom att inflationen verkar bita sig fast i landet så var det kanske ett lite förhastat köp, men vi får se. Gladstone Investment meddelade i veckan att det blir en bonusutdelning till, det är alltid roligt och uppskattat!

Bolaget fortsätter leverera stabila månadsutdelningar år efter år, det ska bli riktigt intressant att se hur dom artar sig efter att den turbulenta tiden världen över lugnat ned sig. Gällande så väl krig som inflation.

Tack för att du kikade igenom Veckorapport 41 2023! Hoppas att du haft en fin vecka, att nästa blir ännu finare och att vi kan få lite jäkla FRED snart igen. Tack!