Veckorapport 42 2023 – Som väntat fast ändå surt

Veckorapport 42 2023 bjuder på rött. Rött, rött och mera rött. Men GratisPortföljen har faktiskt stått sig förvånansvärt bra. Det har däremot inte portföljen med investmentbolag.

Investmentbolagsportföljen

Förra veckan så kunde jag gladeligen rapportera att investmentbolagen i min portfölj sammanlagt på blå avkastning. Det höll sig inte länge. Portföljen såg sin rödaste vecka hittills med ett tapp på över 6 procentenheter.

Surt, men väldigt väntat med tanke på det hemska geopolitiska läget därute.

Investor hade rapport i veckan och deras VD ska avgå. Det tog marknaden inte emot med öppna armar direkt. Aktien var ned nästan fem procent på fredagen.

Trots det så ligger den fortfarande på blått i min portfölj, frågan är hur länge till? Nästa vecka så ska det köpas igen så det får gärna hålla sig på dessa nivåer ett tag till.

Att se Latour under 190 kr är inte vanligt. Men så gick ju deras innehav Tomra väldigt dåligt också. Vi får se hur bolagen hanterar den pucken men jag fortsätter att köpa.

GratisPortföljen

Mina månadsutdelare och aktier som tidigare haft månadsutdelning står sig bra i stormen. SBB har ju inte så mycket fallhöjd kvar så det är väl det som hindrar den.

Övriga innehav känns hyfsat stabila, förutom Cibus då kanske. Veckan bjöd på smått röda siffror i form av en sänkning med 0.6 procent.

Så här ser läget ut för portföljens innehav just nu:

En sak som kan lyfta portföljen är oljepriset, det kan stiga rejält om kriget sprider sig. Men det får vi hoppas att det inte gör.

Skulle jag fylla på i portföljen nu så skulle det nog bli köp i 2020 eller ett av de utländska innehaven. Men först så måste mer cashback-pengar in!

Det var allt för mig denna vecka, jag hoppas att ni hade en bättre vecka än vad jag hade på börsen. Vi får hålla tummarna för fred och blåa siffror framöver! Tack och ha det bäst!