Veckorapport V. 19 2021 – Tufft för fonderna

Vi kikar in Veckorapport V. 19 2021! Veckorna rullar på och det är intressant att följa börsen som ser lite skakig ut. OMXS30 är upp 19.90% bara i år och det finns helt klart fallhöjd för korrektion. Men men, faller det så blir det köplägen och på lång sikt så bör det bli bra vilket som. Fonderna har haft det tufft medan GratisPortföljen kärvat lite.

Vi kan börja med det som går sämst just nu, nämligen mina teknik och AI-fonder. Förra veckan såg en hel del nedgångar i USA och det har påverkat fondinnehaven rätt så rejält. Fondportföljens graf ser inte riktigt vacker ut för tillfället:

Savr kursgraf 15e maj

Men det är inget direkt oväntat, framförallt inte när en tydlig sektorrotation pågår där tillväxtaktier har fått lämna plats för värdeaktier. Såhär ser innehaven i fondportföljen ut just nu under Veckorapport V. 19 2021:

Savr innehavens utveckling 15e maj

Rött på alla håll och kanter, men jag är varken stressad eller oroad. Planen med den här fondportföljen är att investera ett bra tag framöver. Högst förhoppningar har jag på innehavet som ligger mest back just nu, nämligen Allianz Global Artfcl Intgc som jag tror kommer att generera fin avkastning om ett år eller två. Time will tell!

spacer

Veckorapport V. 19 2021 – P2P-Lånen

Som du kanske redan vet så investerar jag i P2P-lån genom plattformen Savelend. Där har jag ett månadssparande igång men den här månaden när jag var in och kikade så bestämde jag mig för att stoppa den temporärt. Detta på grund av att lika mycket som jag tänkte sätta in redan låg oanvänt på plattformen.

Då kändes det väldigt konstigt att sätta in lika mycket mer, varför ska jag föra över pengar dit som bara ligger orörda? Anledningen till att pengarna ligger orörda där är för att det är så plattformen är uppbyggd. Det sticker mig rejält i ögonen att pengar bara ligger där utan att generera avkastning.

Så jag ska ta mig en rejäl funderare på om jag fortsätter investera där eller inte. Visst, det är säkert bra för plattformen att fler får pengar utlånade även om inte allt lånas ut, men det är inte bra för min del. Så istället för att sätta in pengar så tog jag ut det som låg orört. Sen efter återbetalningar så låg mer orört som jag också plockade ut.

Det är inte omöjligt att jag slutar investera där på grund av detta, jag investerar inte pengar för att de ska ligga orörda på en plattform. Vi får se hur jag gör med detta. Plus att plattformen skall börsnoteras, så då investerar jag nog helt enkelt hellre pengarna därigenom.

Såhär ser portföljen hos Savelend ut just nu:

Savelend portföljen 15e maj
spacer

GratisPortföljens utveckling

Aktierna i projektet GratisPortföljen har tagit lite stryk under veckan men inte alls lika mycket som teknikaktierna. Portföljens graf ser för stunden ut såhär så återhämtningen från Covid-fallet ser ut att rulla på stadigt.

Det mesta hänger som bekant på att Vermilion Energy återhämtar sig och helst av allt återinför sin månadsutdelning.

Veckorapport V. 19 2021 Gratisportföljens graf

Såhär ser innehaven i portföljen ut just nu:

Jag har lite mer cashback-pengar på väg in nästa vecka som kommer att placeras i Gladstone Investment Corp, målet är att ha investerat 2000 kr där innan jag kikar på vilket nästa bolag i portföljen blir. Det lutar åt att bli Cibus som plockas in ,men det återstår att se.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V. 19 2021”, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.