Sammanfattning V. 20 – Investerat i Fonder

Veckorna bara flyger fram känns det som just nu, kan ni fatta att det snart redan är juni igen? Nu är det inte långt alls kvar tills dess att portföljerna fyller ett år. Det ska bli roligt! Under veckan som gått så har jag investerat i fonder, allt enligt plan då det var Fondportföljens månadsinvestering för maj månad. För Utdelningsportföljens del så hade H&M aktieutdelning.

I övrigt så har det backat lite i portföljerna men utöver det så har det hittills gått rätt så bra och över förväntan tycker jag. Dock så är det ju inte så konstigt med tanke på att börsklimatet har varit väldigt vänligt. Det ser dock ut att bli lite tristare framöver och det är då utmaningen börjar på riktigt. Framförallt så ska det bli spännande att se vad som händer med Trump och hur det kan påverka världens olika börser.

Lendify

På Di.se så kan du läsa en intervju med en av Lendifys grundare. Det är väldigt intressant och rolig läsning för den som funderar på att investera i P2P-lån i allmänhet. Ett citat ur artikeln när han förklarar att Lendify vill bli en börs för lån:

”– Investerarna kan vara privatpersoner, institutioner eller banker. Oavsett om man vill få exponering mot blancolån i Sverige, billån i Norge eller fastighetslån i Finland så ska man kunna vända sig till Lendify. Vi ska gå mot att vara en börs för lån precis som OMX är en börs för noterade värdepapper, säger Nicholas.” – Nicholas Sundén Cullber

Fondportföljen

Det var alltså dags att handla igen under veckan och det gick som planerat. Alla köpen har hunnit gå igenom så nu är det färdigköpt för maj månad. Avkastningen har minskat, mest på grund av att DNB Global Indeks backat ett par procentenheter. So far så jag glad att jag investerat i fonder men jag hoppas på att nästa vecka blir bättre!

Såhär ser Fondportföljens innehav ut idag:

Fondportföljen investera i fonder

Såhär såg Fondportföljens innehav ut förra veckan:

Fondportföljen v. 19 investera i fonder

Utdelningsportföljen

Aktieutdelningen från Hennes & Mauritz AB landade på… 39 kr! Ramla inte av stolen. Roligt ändå och det ska bli riktigt intressant att få jämföra utdelningarna nästa år jämfört med i år. Inte bara det, utan tänk om 10 år! Då blir det verkligen roligt att jämföra utdelningarna.

Utöver den aktieutdelningen så har portföljen backat en liten, liten aning men ingenting som oroar. Riktigt härligt att se Castellum AB hålla sig kvar på blåa siffror.

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

utdelningsportföljen utdelningar

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsportföljen utdelningarInvesterat i fonder

Som alltid så vill jag passa på att tacka dig för att du hänger med på resan. Sakta men säkert så börjar innehaven att växa och så småningom så hoppas jag på att det är riktigt intressant att följa bloggen och portföljerna, Tack!

Under veckan så har hemsidan uppdaterats med två nya flikor, nämligen jämförelser på olika långivare. Det kan vara hjälpsamt om man bestämt behöver ta ett lån. Jämförelserna kan du nå via länkarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.