Veckorapport V. 22 – GratisPortföljen och Fonderna

Söndag, igen! Veckorna bara flyger förbi men det betyder i alla fall att det är dags för Veckorapport V. 22. Under veckan som varit har vi sett en hel del hända på börsen. Bland annat så har AMC gått som tåget i ännu en short squeeze samt att skandalomsusade Parans Solar Lightning skall avnoteras från Spotlight.

Så det händer onekligen saker världen över och det finns mycket att följa. Jag skrev igår ett inlägg om situationen med Parans Solar Lightning som jag hoppas även blir mitt sista inlägg om hela den… Ja, vad ska man kalla det egentligen? Härva? Skandal? Kärt barn har många namn…

Men allt det får vänta tills senare för nu ska jag kika in hur veckan gick för fonderna jag har hos Savr samt mitt projekt GratisPortföljen.

Veckorapport V. 22 – Fonderna på minus igen

Förra veckan så hade fonderna vänt upp på plus igen efter att en tid legat på minus. Nu är det återigen på rött men det återstår att se om nedgången kommer att fortsätta nästa vecka.

Mina fonder är fokuserade på tech och teknik och skall vara väldigt långsiktiga placeringar så det är inget som oroar mig att det är rött just för stunden.

Det finns egentligen inte så jättemycket att säga om den här portföljen för denna vecka. Portföljen får helt enkelt fortsätta tugga på och jag hoppas att fondförvaltarna kommer göra ett gott jobb med att få mitt kapital att växa.

Varje innehav skall få minst ett år eller två på sig att bevisa sig värdiga inom fondportföljen jag har på gång, så no stress.

Fondportföljen graf över utvecklingen för innehaven hos Savr

GratisPortföljens utveckling senaste veckan

Desto bättre går det för aktierna jag har i projektet GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashbacks. Faktum är att portföljen ligger på sitt högsta resultat någonsin, vilket är roligt att se efter slakten som skedde i samband med Covidpandemin.

Så här ser portföljens graf ut för stunden och det vore ju roligt om den fortsatta på den inslagna banan och fortsätter vidare uppåt:

Gratisportföljens utveckling vecka 22

Tanken med även denna portfölj är att vara väldigt långsiktig samt att återinvestera alla utdelningar. Aktierna i portföljen skall endast vara månadsutdelare och just nu har alla sin utdelning igång förutom Vermilion Energy.

Förhoppningen där är att bolaget skall börja med sina utdelningar igen så fort oljeindustrin kommit någorlunda på fötterna igen. Det är också det största innehavet i portföljen och jag har höga förväntningar på deras återhämtning sedan Covid slog till.

Så här ser portföljens nuvarande läge ut per innehav:

Innehaven i gratisportföljens resultat vecka 22

Det är roligt att se hur mina ”gratis”-pengar återigen ligger på plus och arbetar ihop ännu mer pengar åt mig. Under veckans gång så ramlade det in en månatlig utdelning från TransAlta Renewables på 8 kr. Ingen stor summa ännu men man måste ju börja någonstans.

När kursen för Vermilion har återhämtat sig mer så kommer jag vikta om där och sälja av en del för att placera mer kapital i Gladstone Investment Corp. När jag har tankat på lite mer där så är det svenska månadsutdelaren Cibus Nordic Real Estate som skall få ta plats i portföljen.

Jag hoppas att du hade en grymt bra vecka på börsen och att nästa vecka blir ännu bättre!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V. 22”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.