Veckorapport V 25 2021 – Köpt i GratisPortföljen

Wow veckorna går fort nu när semestern närmar sig, härliga tider med härligt väder! Det betyder att det återigen är dags för att stämma av hur det går med fonderna och GratisPortföljen. Låt oss se vad Veckorapport V 25 2021 har att bjuda på.

Det har varit en intressant vecka på börsen, Media Games and Invest gjorde ett fint förvärv som marknaden fortfarande vekar utvärdera. Sen så har jag också fyllt på i Klaria Pharma Holding som jag tror har en väldigt ljus framtid framför sig.

Kryptovalutorna har det motigt just nu, förmodligen på grund av att Kina tar ett steg bort men jag tror det kommer lösa sig rätt så snabbt. Blockkedjorna är byggda för att själva anpassa sig efter tillgången av miners. Jag tror resan uppåt kommer fortsätta inom kort men den som lever får se.

Så låt oss ta en titt på hur det har gått för mina publika portföljer veckan som varit!

Fonderna tuggar på uppåt

Som man tydligt kan se på grafen här nedanför så tog fonderna en tripp söderut i maj men sedan dess så har innehaven tuggat på uppåt. Detta har en enkel förklaring, nämligen sektorrotationen från tillväxt till värde-investeringar.

Det ska bli intressant att se om portföljen kommer fortsätta tugga på uppåt och ta ut sin egen ATH, vilket givetvis vore roligt. Portföljen påbörjades i november år 2020 och jag månadssparar i den för att bygga upp mina positioner, det vill säga så kommer det gå sakta, men kanske inte säkert.

Tanken är att fokusera på teknik och teknologi-bolag, gärna inom kategorier så som AI och automation, något som jag tror är framtiden. Förhoppningsvis så lyckas förvaltarna jag valt sköta om mitt kapital väl, time will tell.

Det här är innehaven i portföljen just nu, tidigare hade jag också Handelsbanken Hållbar Energi men det stör mig att den inte finns hos Savr.

fonderna i fondportföljen

GratisPortföljen Veckorapport V 25 2021

GratisPortföljen är mitt projekt där jag investerar pengar som jag får in från cashbacks. I veckan så skrev jag ett inlägg om att jag suttit in ytterligare 700 kr till portföljen. Den har också nått en härlig milstolpe då den nu är värd över 10 000 kr.

Så det tuggar verkligen på bra och mera ska det bli eftersom att det här, det här är bara början! Här nedanför kan du se portföljens graf. Den tog mycket stryk vid Covid men nu har den äntligen börjat återhämta sig på riktigt.

utvecklingen för gratisportföljen den här veckan Veckorapport V 25 2021

Det ska bli intressant att se var den är om ett par år till. Framförallt med tanke på att alla pengarna är pengar som jag hade missat helt om jag inte hållit på med cashbacks. Många bäckar små sägs det, det tycker jag verkligen visar sig på ett bra sätt i det här projektet.

Ännu roligare ska det bli när utdelningarna ökar på så pass att jag kan handla en ny aktie varje månad. Det ser jag verkligen fram emot för att då kommer utdelningarna börja öka snabbare och då är snöbollen verkligen i rullning.

Här är en översikt över portföljens innehav och deras utveckling sedan senaste ombalanseringen:

innehaven i gratisportföljen v 25 år 2021

Tack för att du läser på bloggen, ha en underbar sommar och vill du läsa fler inlägg så Klicka Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.