Veckorapport V 44 2021 – ATH i GratisPortföljen

Den här veckan så har portföljerna gått åt rätt håll. Fonderna har tickat på uppåt igen vilket har varit roligt att se, säkerligen en del tack vare Tesla. Samt så stängde GratisPortföljen igår på en ny all time high, och det, det är ju aldrig fel. Dags för Veckorapport V 44 2021!

Jag har nu kommit igång med att använda mitt RefunderPay-kort och cashbacken trillar sakta men säkert in på kontot. Det ska givetvis bli härligt att investera dessa pengar i GratisPortföljen som annars inte har sett så många insättningar på sistone.

Överlag så ser det väldigt positivt ut i veckorapport V 44 2021 då det mesta faktiskt går åt rätt håll samtidigt för en gångs skull. Oftast så känns det som att antingen går fonderna eller aktierna upp men denna vecka så var det blått på flera håll.

Jag hoppar över att kika på P2P-lånen hos Savelend denna vecka eftersom att det där inte har varit någon aktivitet. Vilket är helt normalt eftersom att avbetalningarna på lånen trillar in i slutet på varje månad, så det blir en del dötid i mitten på månaderna.

Men vi börjar med att kika in fonderna!

Fonderna tickar på uppåt

Den här portföljen blir 1 år gammal nästa månad, den 2:a december 2020 så satte jag in min första tusenlapp här. Då månadssparade jag 250 kr per fond hos Savr. Detta höjdes sedan till 400 kr per fond i juli i år. I början så kändes det väldigt segt men nu har portföljen redan hunnit växa sig över 10 000 kr-strecket.

Man ska aldrig underskatta hur långt man kan komma genom att vara konsekvent! Avkastningen har ökat på en del under veckan och ligger nu på närmre 700 kr. Jag håller tummarna för att det fortsätter i denna takt även nästa vecka, för det vore roligt att passera 1000 kr i avkastning snart!

Veckorapport V 44 2021 fonderna tickar på uppåt

Här nedanför kan du se resultatet per fond i min portfölj som är en satsning på AI och automation plus en stabil globalfond. Öhman Global Growth går helt klart starkast och den följs av Allianz Global Artificial Intelligence samt Gam Star Disruptive.

Den enda fonden som inte ligger på plus just nu är Swedbank Robur Ny Teknik men den har gott om tid på sig att återhämta sig för att försvara sin plats i min fondportfölj. Tanken här är ju att vara långsiktig så den får ta sin tid helt enkelt.

Ny Tekniks största innehav just nu är bolaget Sinch som har tagit mycket stryk på sistone vilket är en förklaring till det slöa resultatet. Men tålamod är en dygd sägs det!

i min portfölj som är en satsning på AI och automation plus en stabil globalfond.

ATH för GratisPortföljen i Veckorapport V 44 2021

GratisPortföljen som är mitt projekt där jag investerar cashback-pengar har gått fortsatt starkt under veckan som varit. Mycket tack vare Vermilion Energy men också tack vare att Gladstone Investment lämnade en stark rapport som jag skrivit om.

Vermilion arbetar med olja och naturgaser och ska lämna rapport på tisdag nästa vecka, jag håller tummarna för att den blir riktigt bra då det är portföljens absolut största innehav. Så här ser portföljens graf ut just nu, den är härlig att titta på eftersom att det vid Covids ingång kändes rätt så mörkt för den:

ATH för GratisPortföljen i Veckorapport V 44 2021

Tanken är att hålla Vermilion tills aktiekursen återhämtat sig mer än nu för att sedan skala ner där och utöka i andra bolag. Helst så hade jag velat fylla på i Gladstone Investment redan nu. Faktum är att portföljen har cirka 600 kr liggandes redo för investeringar. Så det kanske blir att köpa ett par Gladstone till för dom pengarna.

Detta för att utöka i sina vinnare samt för att inte låta pengar bara ligga utan att användas. Dock så vill jag ju gärna ta in ett till bolag i portföljen så vi får se hur det blir med det hela. Här nedanför ser du hur varje bolag i portföljen presterar för tillfllet.

TransAlta Renewables har haft det tufft på grund av att man hittat sprickor i fundamenten på en av sina vindkraftverks-anläggningar, men jag vågar tro att man kan återhämta sig bara man får tiden till att göra det.

Innehaven i Gratisportföljen

Vermilion avslutade veckan riktigt starkt, jag hoppas och tror det betyder att marknaden förväntar sig en stark rapport och att marknaden har rätt. Men vi får vänta och se, nästa vecka får vi svaret!

Tack för att du läser jag hoppas att du också har haft en riktigt blå vecka på börsen! Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.