Veckorapport V 45 2021 – Mixat i GratisPortföljen

Hej vad fort det här året går, snart är vi redan framme i december! Det är skönt att stanna upp och reflektera av och till. Dessa veckorapporter är en bra möjlighet för att göra just det. Veckorapport V 45 2021 har bjudit på spridda skurar för GratisPortföljen.

Först och främst: Glad farsdag till alla fäder där ute och inne!

Fonderna fortsatt uppåt

Fondportföljen hos Savr har tickat på uppåt under veckan och närmar sig ATH. Det är skönt att se men det är lite skakigt även där. En av fondernas största innehav är Tesla som rört sig nedåt mot 1000 dollar strecket igen. En annan har en stor del i Sinch som minst sagt gått lite trögt.

Men överlag så ser det fortsatt bra ut och det är roligt att se kapitalet växa igen. Jag hoppas på att portföljen snart kan nå 1000 kr i avkastning. Faktum är att jag börjar lockats mer och mer av att sälja av fonderna för att satsa på en portfölj med utdelningsaktier istället.

Det vill säga, precis som det gick förra gången när jag sparade i fonder. Ränderna verkar aldrig gå ur med andra ord. Men men, vi får se hur det blir med det. Så här ser grafen över fondportföljen hos Savr ut just nu:

Veckorapport V 45 2021 fondernas graf

Och så här ser det ut för innehaven i fondportföljen, Swedbank Robur Ny Teknik sackar fortsatt efter, looking at you Sinch:

innehaven i fondportföljen

GratisPortföljen Veckorapport V 45 2021

Denna portfölj har sett ett flertal kvartalsrapporter på sistone. Dels så presenterade Vermilion Energy en rapport där man tog upp att man betalar av sina skulder och ämnar återuppta utdelningar nästa år om det förslaget godkänns. Tyvärr så levererade man även en skaplig förlust för kvartalet vilket fick kursen att rasa med cirka 10-15%.

Desto bättre ser det ut för Gladstone Investment Corp och Exchange Income Corp som lämnat starka rapporter vilket fått kurserna att röra sig uppåt. Detta har gjort att grafen inte ser särskilt svängig ut trots att största innehavet gått ned en hel del.

gratisportföljens graf veckorapport v 45 2021

Läget för innehaven ser ut så här just nu och jag förväntar mig att Gladstone samt Exchange kommer att fortsätta uppåt. Vermilion lär sacka efter en period nu baserat på rapporten om inte oljepriserna sticker iväg igen:

gratisportföljens innehav

Jag har gått i tankarna att fylla på i Gladstone och Exchange när jag får in lite mer cashback-pengar, vi får se om jag hinner med det innan deras kurser drar iväg uppåt. Det är i alla fall att se att två av bolagen går riktigt starkt. Jag är inte orolig över Vermilion heller, den får mer tid på sig helt enkelt.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 45 2021 – Mixat i GratisPortföljen”! Läs fler inlägg här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.