Veckorapport V. 45 – Vinsten Växer i Kanada

Vilken vecka det har varit i Kanada! Det har varit en bred uppgång för sektorn vilket har varit otroligt härligt att se. Jag har dock lagt märke till att jag helt enkelt måste köpa in mig i Canopy Growth Corporation för köpläget jag väntar kommer aldrig utan den bara tuggar vidare uppåt.

Förra veckans veckorapport handlade främst om just cannabisaktierna i Kanada. Det är alltså bolag som arbetar med medicinsk cannabis och cannabis för rekreationellt bruk. Kanada är på väg att legalisera cannabis fullt ut och det ska ske sommaren 2018.

Även om man bortser från medicinska och andra fördelar som en legalisering har för samhället i helhet så bör det vara en uppenbart lukrativ marknad att investera i. Marknaden är dock extremt volatil och det gäller att ha is i magen om man ska ge sig in i den.

Det gäller också att göra sin hemläxa ordentligt innan man köper för alla bolagen på marknaden håller inte samma klass. Min portfölj med cannabisaktier såg en stor uppgång under veckan men den kunde ha blivit mycket större om jag hade placerat bättre. Lets see!

Cannabisaktierna

 

Aurora Cannabis drog iväg ordentligt efter nyheter om flera olika avtal. Sektorn i sig har även fått en skjuts av en uppvärdering som släpptes förra veckan. Nu gäller det bara att Invictus hakar på resten av sektorn, sen tar jag hem vinsten där och fyller på i Canopy Growth Corporation och Aurora Cannabis.

Möjligtvis så kan det bli så att jag säljer av Newstrike och köper mer Aurora eller CGC istället. Vi får se! Det har varit en oerhört härlig vecka med 15% upp!

Cannabisportföljen den här veckan

 

Cannabisportföljen förra veckan

lovande cannabisaktier i Kanada

Pepins

Hos Pepins som är en plattform för crowndfunding av onoterade tillväxtbolag så kan man just nu investera i GolfStar. För mig som inte golfar så är det inte intressant och jag tycker inte heller att bolaget i sig är mycket att hurra för. Det kanske kan vara aktuellt om man själv golfar och kan ta del av rabatterna men för mig så blir det ingen investering.

Läs mer hos Pepins.

P2Plån

Inga avbetalningar har trillat in så det blir inte mycket sagt om varken Lendify eller Mintos den här veckan.

 

Mintos har just nu igång en referralkampanj, det betyder att du kan få dina kompisar att gå med och alla vinner på det.  Kampanjen gäller till 30:e November i år. Vill du gå med så får du gärna använda min kod: URA5EC.

 

Utdelningsaktierna

Inte mycket att hurra för här inte. Min tanke med utdelningsaktierna har ju hela tiden varit att köpa och köpa månad efter månad utan att sälja. Men om det är en stor sättning på gång i Sverige, OM det är det, och det samtidigt går upp mycket i Kanada så kanske det vore läge för en temporär omplacering.

Samtidigt så vore det inte så smart att lägga in allt i samma sektor, ingen vidare riskspridning, och under senaste tiden så har kryptovalutor fångat mitt intresse. Kanske vore det en idé att sälja av här och köpa in sig i Bitcoin istället? Det tåls att fundera över.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

innehaven i portföljen med utdelningsaktier i sverige

 

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

svenska utdelningsaktier

Tack för att du läste ”Veckorapport 45 – Vinsten Växer i Kanada”, ha det gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.