30 november, 2022

Kreditkort med Cashback

För att kunna samla ihop mer cashback-pengar ännu enklare så använder jag mig av ett kreditkort med cashback. Det betyder att för nästan varje köp som jag gör, finns en handfull undantag, så får jag pengar tillbaka. Allt sköts automatiskt och jag behöver bara plocka ut pengarna efterhand.

För det första, om du undrar vad cashback är så föreslår jag att du läser inlägget ”Vad är cashback?” först. Där har jag gått igenom och besvarat vanliga frågor om konceptet.

För det andra, länken till RefunderPay i det här inlägget är en personlig inbjudningslänk.

Alla som går med i Refunder har en egen sådan länk. Om du går med via min länk och handlar för minst 100 kr via deras sida så får du 50 kr och jag 100 kr. Skaffar du även Refunderpay som inlägget handlar om och köper med det så får jag 100 kr och du 150 kr! Det blir alltså totalt 200 kr vardera.

Valde RefunderPay

När jag letade runt bland olika kreditkort som har cashback så fastnade jag för detta då nylanserade kortet. Jag använde redan deras hemsida innan de släppte sitt egna kort och jag var samt är väldigt nöjd användare där.

När kortet släpptes så höll jag på att leta efter mitt första kreditkort att använda. Jag hade tidigare alltid bara använt ett vanligt bankkort. Men, cashback är enkla pengar att skaffa och jag ville ha ett kreditkort med cashback.

Det blev många dagars läsande och sökande efter information. Tillslut så stod valet mellan Rocker och RefunderPay. Avgörande för mitt beslut var att jag använt Refunders hemsida länge så jag tog det bekanta och trygga alternativet.

Sedan dess så har Rocker infört sämre villkor så jag fick tillslut rätt i sak. Nu har det gått över ett år sedan jag skaffade RefunderPay och det har flutit på riktigt smidigt.

spacer

Kreditkort med Cashback

Det finns gott om olika kreditkort med cashback som man kan skaffa. Alla har sina olika för- och nackdelar. Onekligen så finns det kort med högre bonus än RefunderPay. Dessa har dock ofta ett maxtak för hur mycket man kan tjäna per månad.

Något sådant vill jag inte se och jag orkar inte krångla med att använda flera kort per månad. Orkar man kombinera olika kort så kan man få ut mer i cashback än vad man får med detta kort. Men då behöver man också hålla på och byta av och till.

Det är en av sakerna som fått mig att välja RefunderPay. Men det finns så klart både för- och nackdelar.

Fördelar

Så vad är det som är bra med RefunderPay? Well, dels så får man hög cashback när man handlar via deras hemsida med deras egna kort. Man får alltid minst 1% cashback på alla köp utom kontantuttag, bilköp och speltransaktioner. Men köper man via deras hemsida så får man ytterligare bonus.

Dels så har cashbacken ingen maxbegränsning. Handlar man mycket en månad och förväntar sig en fin cashback så blir det ju väldigt tråkigt om man ser att man nått något slags tak. Det har inte detta kortet och det anser jag vara en enorm fördel.

En annan fördel är att kortet inte har löpande avgifter förutom årsavgiften. Jag gillar inte när saker kostar pengar om jag inte använder dem. Därför så är jag glad över att kortet, om man väljer e-faktura, inte har en månadsvgift.

Nackdel

Vad är då nackdelen? I mina ögon är det bara en sak och det är avgiften man betalar efter första året. Det första året är gratis så jag tycker alla ska skaffa kortet och testa det. Väljer du e-faktura så har du inga fasta kostnader.

Men efter första året så kostar kortet 395 kr per årsbasis. Handlar man inte mycket så tar det lång tid innan man når upp till det.

Spenderar man däremot en hel del med kortet så tjänar man snabbt in den kostnaden.

Men första året med RefunderPay är som sagt avgiftsfritt.

spacer

Mitt omdöme

Jag är uppriktigt sagt väldigt nöjd med kortet. Därför så har jag valt att fortsätta använda det sedan mitt första och avgiftsfria år gick ut i oktober.

Det var lätt att komma igång med och sedan dess har det fungerat som vilket kort som helst. Enda skillnaden är att jag får en faktura per månad istället för att pengarna dras fortlöpande vid varje transaktion.

Jag har inte behövt kontakta RefunderPays support med annat än ett par enstaka frågor om hur saker fungerade i början men det har man nu info om på hemsidan. Så jag kan inte riktigt bedöma hur pass bra den är annat än att jag fick snabba svar när jag hörde av mig.

Kortet har för mig endast använts som betalkort för mina vardagliga köp. Jag betalar av min kredit varje månad och betalar därmed ingen ränta för pengarna.

Jag ger RefunderPay 4 av 5 möjliga poäng. Vill man få en 5 av 5 så får man charma mig med avgiftsfria uttag utomlands.

Jag har nu varit kund hos RefunderPay i över 2 år och allting rullar på riktigt bra.

Skaffa Kreditkort med Cashback

Vill du också samla pengar på varje köp via RefunderPay så får du gärna skaffa det via min personliga inbjudningslänk så tjänar vi båda på det.

refunderpay

Om du vill använda kortet utan att betala årsavgiften så kom ihåg att säga upp det i god tid innan första året har gått!