1 juli, 2019

Reklam och Annonsering

Som du säkerligen har sett så står det texter i stil med ”Inlägget är reklam för x och innehåller annonslänkar” på många av mina inlägg och sidor. Det är på grund av rekommendationer från Reklamombudsmannen och Konsumentverket. Läs mer om Reklam och Annonsering på min blogg.

Marknadsföringssamarbete

Vill du byta länkar, ha ett sponsrat inlägg publicerat på sidan eller om du har förslag till andra marknadsföringssamarbeten så kontakta mig gärna via kommentar nedanför eller via e-mail(kontakt snabel-a ihallandeinvest.se).

Är allt jag skriver reklam för att det är märkt som reklam?

Nej, faktum är att jag hade skrivit om sidorna som jag investerar via ändå. Jag har affiliatesamarbeten eller direkta samarbeten med många av tjänsterna, sidorna eller plattformarna som jag skriver om. I andra fall så handlar det endast om att jag delar en personlig inbjudningslänk. Och i vissa fall så har jag inget samarbete alls.

Jag tycker det är helt suveränt att jag kan skriva och tipsa om saker jag själv använder samtidigt som jag kan få betalt för det. Det leder i slutändan till mer pengar att investera så att FIRE kommer tidigare.

Men, det betyder inte att jag skriver det jag skriver endast för att göra reklam, även om jag tycker att texterna man tvingas skriva in enligt lagen kan antyda det.

Dessa lagar och riktlinjer är dock riktigt bra eftersom det är väsentligt att den som läser om något vet om det finns ett underliggande samarbete eller inte. Transparens är alltid att föredra, eller i alla fall inom marknadsföring och börsen!

Läs mer: Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier.

Affiliatelänk

En affiliatelänk är en länk som är en del av ett marknadsföringssamarbete genom ett så kallat affiliatesystem eller affiliatenätverk. Affiliatesystemet kopplar ihop mig med ett företag på så sätt att jag kan länka till företaget. Om en läsare här klickar sig vidare med länken och köper något, så får jag ersättning för det.

Referallänk

En referallänk är en personlig inbjudningslänk som man får för att vara medlem på vissa sidor. Dessa länkar brukar till exempel ge bonusar när man rekryterar nya medlemmar.

Sponsrade inlägg

Är ett inlägg uppmärkt som ”Det här är ett sponsrat inlägg” då har jag fått ersättning i form av pengar eller produkter för att det inlägget publiceras på bloggen.

Det är alltså ett inlägg publicerat som reklam och annonsering och det är jag alltid tydlig med att märka upp så att du som läsare är medveten om det.

En viktig sak att ha i åtanke när man läser dessa är att företagen inte betalar för min åsikt. Utan de betalar för annonsplatsen, det vill säga för att synas på hemsidan.

Säg gärna till

Ser du ett inlägg eller en artikel där det inte är utmärkt så kommentera hemskt gärna. Så att jag kan rätta till det. Det har blivit en hel del inlägg genom åren och ibland missar man sådant. Även om jag är rätt så säker på att jag ska ha det ordnat.

Jag hoppas att den här sidan klargjorde eventuella frågor eller funderingar du haft om ämnet ”Reklam och Annonsering”. Om inte så tveka inte att skriva och fråga så svarar jag så fort jag kan.

Tills dess, ha det bäst i livet och blått på börsen!

Klicka här för att komma till de senaste inläggen på bloggen.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen