1 juli, 2019

Reklam och Annonsering

Som du säkerligen har sett så står det texter i stil med ”Inlägget är reklam för x och innehåller annonslänkar” på många av mina inlägg och sidor. Det är på grund av rekommendationer från Reklamombudsmannen och Konsumentverket.

Marknadsföringssamarbete

Vill du byta länkar, ha ett sponsrat inlägg publicerat på sidan eller om du har förslag till andra marknadsföringssamarbeten så kontakta mig gärna via kommentar nedanför eller via e-mail(kontakt snabel-a ihallandeinvest.se).

Är allt jag skriver reklam för att det är märkt som reklam?

Nej, faktum är att jag hade skrivit om sidorna jag investerar via ändå. Jag har affiliatesamarbeten eller direkta samarbeten med många av tjänsterna, sidorna eller plattformarna som jag skriver om. I andra fall så handlar det endast om att jag delar en personlig inbjudningslänk. Det betyder att jag till exempel kan få betalt om någon klickar in på en sida och blir medlem men det gäller inte alla sidor.

Jag tycker det är helt suveränt att jag kan skriva och tipsa om saker jag själv använder samtidigt som jag får betalt för det. Det betyder inte att jag skriver det jag skriver för att göra reklam, även om jag tycker att texterna man tvingas skriva in enligt lagen kan antyda det.

Dessa lagar och riktlinjer är riktigt bra, det är väsentligt att den som läser om något vet om det finns ett underliggande samarbete eller inte.

Läs mer: Reklamombudsmannens rekommendationer och Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier.

Affiliatelänk

En affiliatelänk är länk som är en del av ett marknadsföringssamarbete genom ett affiliatesystem. Affiliatesystemet kopplar ihop mig med ett företag och jag kan länka företaget och få ersättning.

Referallänk

En referallänk är en personlig inbjudningslänk som man får för att vara medlem på vissa sidor. Dessa länkar brukar ge bonusar när man rekryterar nya medlemmar.

Sponsrade inlägg

Är ett inlägg uppmärkt som ”Det här är ett sponsrat inlägg” då har jag fått ersättning i form av pengar eller saker för att det inlägget publiceras på bloggen. Det är alltså ren och skär reklam det handlar om då och det är jag alltid tydlig med att märka upp så att du som läsare är medveten om det.

En viktig sak att ha i åtanke när man läser dessa är att företagen inte betalar för min åsikt utan för platsen, det vill säga för att synas på hemsidan.

Säg gärna till

Ser du ett inlägg eller en artikel där det inte är utmärkt så kommentera hemskt gärna och påpeka det så att jag kan rätta till det.

amazon salt and pepper shakers