1 juli, 2016

Spara Pengar

Skapa en passiv inkomst med Utdelningsaktier avanza annonslänkar

Varför bör man spara pengar?

Att spara pengar är viktigt. Det är också bland det klokaste man kan göra. Har man en sparbuffert så är man förberedd utifall att en oväntad utgift skulle uppstå. Samtidigt så är man redo för nya möjligheter.

Ju tidigare man börjar spara pengar desto bättre. Sätt upp ett månadssparande och rör inte pengarna. Det är din sparbuffert och den har du redo utifall att den behövs.

Men alla pengar behöver inte ligga inaktiva. Utöver att spara pengar så borde du också investera. På så sätt får du avkastning på kapitalet du har och skapar en passiv inkomst.

Jag är helt och hållet för att man skall månadsspara och använda tiden till sin fördel. Sätt upp en plan för ditt sparande och håll dig till den. Allt som krävs för att du skall komma igång med sparandet, är att ta beslutet.

Klura ut hur mycket du kan lägga undan per månad och så vet du ungefär hur lång tid det kommer att ta att spara ihop till ditt mål.

Ge inte upp även om du missar ett par gånger. Det bästa sparandet är det sparande som faktiskt blir av.

Spacer

Hur börjar man spara pengar?

Det absolut bästa du kan göra är att skapa en budget. Gör det innan du börjar spara, så att du ser hur mycket du kan undvara. En budget ger dig en total översikt över din ekonomi.

Då kan du snabbt se hur mycket du får in, men även hur mycket som går åt. Framförallt så kan du upptäcka dina största utgifter och även dra ned på dessa.

Självklart så ska man leva samtidigt som man sparar, man behöver inte dra in alla utgifter och sen ha tråkigt. Det måste givetvis finnas en balans mellan sparandet och spenderande.

Med det sagt så kan du ju väga vikten av t.ex. en kaffe för 60 kr om dagen gentemot en äventyrsresa per år för ca 22 tkr. Små utgifter under lång tid växer otroligt snabbt och kan omkullkasta din personliga ekonomi.

På samma sätt så kan små investeringar under en lång tid säkra din personliga ekonomi.

spacer

Investera en del av kapitalet

Utöver att spara pengar i en sparbuffert så bör du även investera dina pengar. Låt pengarna arbeta för dig istället för att du arbetar för pengarna.

Återinvesterar man sin avkastning så nyttjar man även ränta-på-ränta effekten.

Vilken plattform är bäst?

Jag har testat och utvärderat både Avanza och Nordnet. Av dessa två så rekommenderar jag Avanza tack vare att deras plattform är snyggare och enklare att använda.

Med det sagt så är Nordnet är också ett bra alternativ, mycket tack vare ShareVille.

Öppna sparkonto

Inte så intresserad av aktier och fonder? Läs om sparkonton istället.

Börja spara redan idag

Mitt tips är att om du inte redan gör det så bör du börja spara pengar redan idag. Du kommer att tacka dig själv tusen gånger om längre fram för att du började redan nu, det kan jag garantera.

Själv så sparar jag med målet att kunna leva helt ekonomiskt oberoende längre fram i tiden. Vi får se hur det går!

Läs vidare om Hur man börjar månadsspara eller kika in Inläggen.

amazon salt and pepper shakers