2 juni, 2021

Samla lån

Samla Lån Låneguiden

Har du dragit på dig många smålån och krediter betalar du ofta dyra räntekostnader varje månad. För en del låntagare kan det kännas uppgivet att en stor del av den disponibla inkomsten går åt till att betala skulder. Men om du samlar dina lån i stället kan du sänka dina räntekostnader och spara tusentals kronor.

Jämför och samla dina lån

I tabellen högst upp på sidan kan du jämföra samlingslån från flera av Sveriges ledande långivare. Eftersom utbudet är så pass stort kan en jämförelse av utbudet göra det enklare att hitta det billigaste och bästa samlingslånet för dig.

Tänk dock på att alltid jämföra lånens effektiva räntor med varandra för en rättvis jämförelse. Den effektiva räntan avser nämligen alla kostnader som tillkommer när du tecknar ett lån.

Är du osäker på vad du bör tänka när du jämför långivarnas utbud? Få tips på hur du gör för att samla dina lån med Expressen Låneguiden.

Varför ska jag samla mina lån?

Har du dragit på dig dyra smålån och krediter betalar du onödigt höga räntekostnader varje månad. Dessa lån har ofta räntor på över 30 procent och i vissa fall tillkommer även aviavgifter och startavgift som höjer totalkostnaden ytterligare. Väljer du i stället att samla dina lån i ett privatlån kan du sänka dina räntekostnader och övriga kostnader och spara pengar.

När du samlar lån tecknar du ett privatlån motsvarande skulderna för dina smålån och krediter. Lånet använder du sedan för att betala av dina dyra smålån men eftersom privatlånet har lägre ränta kan du spara pengar varje månad.

Hur mycket kan jag spara på att samla lån?

Anledningen till att du ska samla dina lån och krediter är för att spara in på onödiga räntekostnader och avgifter varje månad. Men exakt hur mycket kan du spara? Det är en fråga som är svår att svara på eftersom det beror på hur stor skuld du har i dagsläget, vilken ränta du har och vilken ränta du kan få med ett samlingslån. I många fall finns det dock möjlighet att spara tusentals kronor över hela löptiden.

Faktorer som påverkar hur mycket pengar du kan spara

  • Din sammanlagda skuld
  • Vilken ränta du har
  • Vilken ränta du får
  • Hur lång löptid du väljer

Så stora lån kan du samla

Eftersom ett samlingslån är ett vanligt privatlån finns det idag möjlighet att samla stora belopp. Oavsett hur stora dina smålån och krediter är finns det goda möjligheter att samla lån hos i stort sett vilken långivare du vill. De långivare som erbjuder störst lån accepterar lån på upp till 600 000 kronor som mest.

Vad krävs för att få samla lån?

Oavsett vad du ansöker om för lån ställer långivaren vissa krav på dig som du måste uppfylla för att beviljas ett lån. Kraven kan skilja sig åt från olika långivare men det finns ett antal grundkrav som är vanligt förekommande.

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du måste ha en stadigvarande inkomst
  • Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden.

I vissa fall finns det möjlighet att samla lån med betalningsanmärkning, det beror på vilken långivare du väljer att kontakta. I grund och botten handlar det om att du ska visa att du har ekonomin som krävs för att hantera ett lån. Har du det finns det goda möjligheter att beviljas ett samlingslån vare sig du har en anmärkning eller inte.

amazon salt and pepper shakers