Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

cashback-hemsidorna

Vad är cashback? Cashback är ett koncept som ger dig pengar tillbaka när du köper något via ett utvalt företag. Det är ett enkelt sätt att få tillbaka en del pengar när man handlar. Jag har fått flera olika frågor om vad det är, hur det fungerar och om det faktiskt är legit?

Därför så tänkte jag i det här inlägget gå igenom en del vanliga frågor om vad det är och grundligt förklara vad cashback är.

Vad är cashback?

Cashback är när du får återbäring på ett köp. Det vill säga att om du till exempel bokar en resa eller köper kläder online så får du pengar tillbaka.

Hur mycket man får varierar men brukar börja runt ett par % och kan gå väldigt högt. Cashback kan man fås i fasta avgifter, vid en bokning, vid en registrering och på liknande sätt.

Varför får jag pengar?

Cashbacktjänsten du väljer har samarbeten med massvis av olika butiker, hotell och verksamheter. Genom att de förmedlar kunder, dig och mig, så får de pengar. De delar sedan en del av pengarna med kunden, dig och mig.

Säg att du går in på cashbacksidan RewardNetwork och köper kläder via en affär med 15% cashback för 1000 kr. Då får du 150 kr tillbaka in på ditt konto på sidan. Pengarna kan du sedan ta ut skattefritt, man slipper krångla med det, eller handla för nästa gång du ska köpa något via den sidan.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Är det krångligt?

Nej, det bästa är att du slipper sköta saker manuellt. Allt du behöver göra är att bli medlem på en sida som ger cashback på köp, det tar bara någon minut och kostar ingenting.

Inne på deras hemsida eller app så väljer du butiken du vill handla i, du klickar på den och skickas vidare. Sedan så handlar du precis som normalt och du får pengarna automatiskt när allting går igenom.

Vad händer om det inte sker automatiskt?

Det hände mig en gång och då så skickade jag ett e-mail med informationen som det stod att företaget behövde. Samma dag fick jag svar och samma dag så lades min cashback in på mitt konto. Det var med andra ord väldigt smidigt.

betfair casino cashback

När får man pengarna?

På vissa sidor tar det olika lång tid att få sin cashback, det kan variera butik till butik också. Oftast tar det 2 till 4 veckor att transaktionen godkänts av butiken.

Är det värt att använda?

Jag tycker absolut det. Min första månad jag använde så spenderade jag cirka 100 kr och fick ut 750 kr(Du kan läsa mitt inlägg om det genom att Klicka Här). Det är en fin return of investment. Handlar man online så är det, tycker jag, ett måste att använda cashback. Annars så ger man frivilligt bort pengar helt i onödan.

Kostar det att gå med?

Sidorna har inga kostnader för att gå med eller för att vara medlem. Man binder inte upp sig för något men man ska alltid ta eget ansvar och läsa avtal så att man vet vad man ger sig in på.

Sidorna som ger cashback Vill ha in användare för att ju fler som handlar via deras sida desto mer tjänar de.

Sidor som ger återbäring

Här är sidor där du kan samla cashbackpengar, vissa utav sidorna ger välkomstbonusar till alla nya medlemmar:

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Sammanfattning

Det sägs att det finns inget som heter gratispengar. Fair enough, med cashback så måste man nästan alltid spendera pengar för att få någon cashback.

Så på så sätt kostar det ju så klart, men om det är något man ändå hade köpt. Då kastar man ju faktiskt bort pengarna som man annars hade fått.

Pengar som du till exempel skulle kunna investera. Precis så som jag gör i mitt projekt som heter GratisPortföljen.

Exempel på återbäring jag fått

Här är exempel på cashback som jag fick in i juni månad 2019. Hos MyBonus fick jag in 50 kr genom att bli medlem hos Smarta Spelare.

Går man med via länken så får man även 50 kr i välkomstbonus så är man redan uppe i 100 kr där utan att ha lagt ut ett enda öre.

smara spelare cashback juni 2019 återbäring pengar

Hos Cashbacker var jag aktivast och passade på att nyttja tre stycken kampanjer som inte kostade mer än en krona totalt.

Jag aktiverade prenumerationer hos Wype, Dagens Industri och Dagens Nyheter som jag fick cashback för och sedan sade upp prenumerationerna på för att inte bli debiterad efter testperioden.

Jag passade också på att spela ett par rader på lotto för att tjäna 150 kr på det genom deras cashback hos Multilotto. 102.68 kr blev 480 kr i återbäring, inte helt fel.

cashback juni 2019 pengar återbäring cashbacker

I mars hade jag ett flyg som blev försenat, det passade jag på att söka ersättning för genom Refunder. Även om jag inte får ersättning från flygbolaget, stor chans på det när jag flög med Norwegian…, så får jag trots allt återbäringen. Man får även 50 kr som ny medlem hos Refunder.

cashback juni 2019 refunder återbäring pengar

Där var ett par exempel på att det faktiskt fungerar. Jag shoppar inte så ofta men när jag väl gör det så kommer jag garanterat använda cashback-sidor för att få återbäring på köpen och fortsätta få in pengar.

Facebook-Grupp

Alla är välkomna att gå med via Den Här Länken.

Inlägg om cashback

Mina blogginlägg om cashback.

Cashback på alla köp med RefunderPay
Jag har nu fått mitt nya kreditkort som jag även har börjat använda. Inte nog med det utan min första
Veckorapport V 40 2021 - Fondslakt och ny ATH
Veckorapport V 40 2021 är ingen rolig läsning för fondportföljen men tvärtom för GratisPortföljen. Fonderna tog mycket stryk i den
Veckorapport V 39 2021 - GratisPortföljen på ATH
Sedan förra veckan så har det köpts fonder, månadssparandet hos Savelend har trillat in och GratisPortföljen har gått urstarkt. Därmed
Hitta cashback-erbjudanden enkelt - 100 kr till
Jag får av och till frågor om var jag brukar hitta cashback-erbjudanden. "Måste man surfa in på varje cashback-hemsida dagligen
700 kr i cashback - Lord help me I did it again
Jag har hittat ett vinnande koncept och jag vill knappt tänka på hur många gånger jag har bytt elbolag i
Mer cashback till GratisPortföljen på väg
Denna vecka har jag samlat ihop mer cashback till GratisPortföljen. Jag har bland annat bytt elbolag, igen. Plus att jag

Tack för att du läste ”Vad är cashback”! Vill du veta mer eller diskutera ämnet med andra? Då är du varmt välkommen till nystartade Facebookgruppen ”Vi som gillar Cashback”!

25 thoughts on “Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.