Veckorapport V 34 2021 – Fonderna tuffar på

Oj det blev visst en lite lång paus från skrivandet, men så kan det bli ibland. Nu ska jag försöka få tummen ur lite oftare och faktiskt uppdatera hur det går med allting. Dags för Veckorapport V 34 2021 och fonderna ser fina ut samt att jag har börjat investera i Savelends aktie på månadsbasis.

Yes jag har som bekant pausat mitt investerande direkt i P2P-lånen hos Savelend. Istället så har jag nu börjat månadsspara i bolagets aktie. Detta medför en del fördelar men även andra nackdelar och risker. Långsiktigt så är tanken att investera i bägge.

Jag tror att bolaget har en strålande framtid att se fram emot och det ska bli spännande att se var det hela tar vägen. Målet för min del just nu är att komma upp i över 1000 aktier vilket tack vare deras aktieägarförmåner skulle ge mig en lägre serviceavgift.

Dock så lär det ta ett tag att komma dit då jag endast investerar 1000 kr per månad i Savelend just nu, men framöver kan det komma att ökas på och sen börjar jag nog investera lika mycket i lånen. Men men, nu kikar vi in fonderna och GratisPortföljen istället.

spacer

GratisPortföljen – Veckorapport V 34 2021

Projektet GratisPortföljen där jag investerar pengar jag får in från cashbacks har egentligen inte sett mycket action på senaste tiden. Portföljen rör sig i sidled men förhoppningsvis så får den snart fart igen och fortsätter kämpa sig uppåt.

Såhär ser portföljens graf ut just nu:

GratisPortföljen - Veckorapport V 34 2021

Portföljens utveckling hänger mycket på Vermilion Energy och där går det fortfarande trögt. Men tålamod är en dygd sägs det och jag tror att min uthållighet kommer att belönas förr eller senare. Dock så vill jag verkligen se bolaget återinföra sina månatliga utdelningar snart igen.

Här är portföljens nuvarande innehav:

gratisportföljens utveckling v34 2021

Tanken är att utöka med Cibus Nordic Real Estate som nästa bolag, men det kan också bli STAG Industrial, time will tell.

Fonderna hos Savr – Fondportföljen

Min fondportfölj ligger och nosar runt sin ATH så det är härliga tider där. Nästa månad så bör värdet på portföljen stiga över 10 000 kr vilket blir roligt att se.

Såhär ser det ut i dagsläget:

fonderna hos Savr v 34 2021

Jag började nyligen investera mer per månad så nu ska den växa ännu snabbare, om jag har valt rätt fonder det vill säga!

Här är portföljens innehav och dessa är valda för att fokusera på AI och automation som jag tror är framtiden.

Fondortföljen - Veckorapport V 34 2021

Jag hoppas att jag snart kan lägga till Handelsbanken Hållbar Energi bland innehaven men den finns inte hos Savr ännu. Och jag vill inte betala en onödigt hög avgift så jag håller mig till det som finns på Savrs plattform tills vidare.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 34 2021”, jag hoppas att du hade en och får en grym kommande börsvecka!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.