MGI äger flertalet stora MMORPG:s

Spel och medie-bolaget Media Games and Invest som är ett M&A-bolag äger nu flera stycken stora MMORPG:s. Det är väldigt intressant för mig som aktieägare så jag tänkte att det kanske även kan intressera andra som äger bolaget. Statistiken i inlägget baseras på info från hemsidan www.mmostats.com.

Media Games and Invest har som strategi att köpa och sedan förvalta och förädla spel som redan är etablerade. Sedan uppköpet av bolaget KingsIsle så har sitter man nu på ett par fina innehav som har skapliga spelarbaser.

Och man verkar göra det bra, här på bilden nedan ser du siffror för spelet Wizard 101 som MGI äger sedan uppköpet av spelbolaget KingsIsle.

Bara på en månad har man ökat med cirka 20 000 aktiva spelare, säkerligen tack vare deras uppdateringar som släpptes nyligen. Ett bra exempel på att man kan blåsa mer liv i ett lite äldre spel, bara man gör det på rätt sätt.

Jag kikade igenom topp 100-listan på mmostats.com och hittade där alltså flertalet spel som nu ägs av Media Games and Invest. Här kan ni se uppskattat antal aktiva spelare och vilka spel som finns med på topp 100-listan:

  • Plats: 39: Wizard 101 Estimated 129.3 thousand daily players
  • Plats 47: Trove Estimated 56.3 thousand daily players
  • Plats 52: ArcheAge Estimated 48.8 thousand daily players
  • Plats 100: RIFT Estimated 4.8 thousand daily players

Förhoppningsvis så kan bolaget fortsätta förädla alla dessa spel samtidigt som man knyter åt sig än flera! Det skulle ju givetvis båda väldigt väl inför framtiden för bolaget såväl som för aktieägare som mig själv.

spacer

Rapport imorgon

Imorgon så ska Media Games and Invest presentera sin nästa kvartalsrapport. Baserat på de preliminära siffrorna som vi fick ta del av förra veckan så verkar det bli ytterligare en stark rapport.

Den organiska tillväxten är fortsatt stark vilket är väldigt glädjande att se. VD Remco Westermann verkar ha något stort på gång och det ska bli intressant att följa resan.

Jag sitter lång i detta bolag och förväntar mig en stark utveckling framöver. Vad tycker du om bolaget? Kommentera gärna och berätta!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.