1 juni, 2018

P2P-Lån

P2P-Lån

P2P-lån är oftast lån mellan privatpersoner istället för ett lån mellan en bank och en privatperson. Men det heter även P2P-lån när en privatperson till exempel lånar ut pengar till ett företag. Jag tycker att det är ett intressant sätt att placera sina pengar på. Det gör sig bra som ett alternativ till börsen.

Genom att ta bort banken ur ekvationen så kan du som privatperson få avkastning på dina pengar genom att låna ut dessa till en annan privatperson eller till ett företag. Du kan på sätt och vis bli din helt egen bank med olika lån till olika personer.

Alternativ till börsen

Att investera eller spara i P2P-lån ser jag som ett bra sätt att sprida sina risker på. Investerar man på börsen så kan P2P-lån vara ett utmärkt alternativ till det. Jag tycker att man bör se över att ha en del av sin portfölj i P2P-lån.

Det är ett utmärkt alternativ till börsen och hittar man en bra plattform så sköts det mesta av sig självt. Anledningen till att investeringar i lån är ett bra alternativ till börsen är för att de inte är lika konjunkturkänsliga.

Många olika plattformar

Det finns gott om olika plattformar där låntagare kopplas ihop med långivare både inom och utanför Sverige. Efter att ha prövat flertalet olika plattformar så har jag landat i ett par slutsatser. Bland annat så föredrar jag svenska plattformar som rapporterar till Skatteverket.

Detta eftersom att då slipper jag krångla med deklarationen, något som kan ta väldigt mycket tid och energi. Dels så föredrar jag även plattformar som har automatiska system för investerandet. Man ska inte behöva sitta och manuellt jaga tillgängliga lån.

Pengarna bör placeras och börja generera avkastning helt av sig självt för enklaste möjliga upplevelse.

Investera i lån

P2P-lån kan ge dig god avkastning på dina pengar med räntor på över 10% hos olika aktörer. Normalt sett ligger räntan på 7% till 15% men det varierar ofta kraftigt mellan olika plattformar. Mitt förslag är att investera långsiktigt i P2P-lån samtidigt som du återinvesterar din avkastning.

Börja investera i P2P-Lån

Om du inte redan gör det så tycker jag att du bör kolla upp möjligheterna kring att börja investera i P2P-Lån. Det kan bli ett lukrativt beslut om du väljer rätt plattform och tänker på att minimera din risk.

När räntorna är gynnsamma för investeringar i lån så är den här sortens investering också ett bra alternativ till börsen.

Vill man sprida sina risker, tillgångar och möjligheter så bör man investera på flera olika sätt, i olika industrier och i olika branscher. Det här är ett av många olika sätt att investera på.

Återinvestera avkastningen

Ett tips som jag hoppas att du tar med dig är att återinvestera din avkastning ifrån dina investeringar. Månadsspara och återinvestera din avkastning. På så sätt investerar du mer och mer varje månad vilket ger mer och mer avkastning. Ett fint sätt att börja bygga en pengamaskin på.

Återinvesterar du din avkastning så drar du nytta av ränta-på-ränta effekten som gör att ditt kapital växer snabbare och snabbare i takt med att mer och mer lånas ut. Så ju längre du håller på, desto snabbare och desto mer kommer du i teorin att tjäna.

Plattformar för P2P-lån

Det finns gott om olika plattformar där man kan investera i P2P-lån. Kika in utbudet och gå med i plattformarna som du tycker ser intressanta ut för att vidare utvärdera vilka som du ska investera i. Det är aldrig fel att sprida risken mellan olika plattformar.

Ha dock i åtanke att alla plattformar inte är lika bra som andra. Det är viktigt att man läser recensioner om plattformarna samt utvärderar dom på egen hand. På så sätt får man bästa möjliga överblick över vilken plattform som kan passa en själv bra.

Välj den som du tycker fungerar bäst för just dig.

P2P-Sverige

Jag skulle utan tvekan säga att Savelend har den bästa svenska plattformen för investeringar i lån. De har en väldigt smidig funktion som automatiskt placerar dina pengar i lån. Den kan också automatiskt återinvestera dina avbetalningar som trillar in på kontot.

Personligen så väljer jag endast svenska plattformar för att investera i P2P-lån. Detta eftersom att jag absolut inte vill behöva krångla med skatten och deklarationen.

Om du är sugen på att skapa ett konto där så föreslår jag att du hämtar din välkomstbonus för Savelend.

Hur hittar man rätt plattform?

Du hittar den plattform som passar bäst för just dig genom att läsa och genom att prova. Läs vad andra har att säga men lite inte blind på det som skrivs. Utan testa även själv och se vad du själv tycker.

Det brukar aldrig kosta pengar att bli medlem i plattformarna. Så det är enkelt att gå med, se sig omkring och på så sätt få en känsla för plattformen. Testa dig fram, lägg lite tid på det och försäkra dig om att du hittar en som passar bra för just dig. Då blir resten så mycket enklare.

Läs Mer om P2P-lån

I Det Här Inlägget så kan du läsa mer om vad P2P-lån är för någonting. Vill du diskutera investeringar i P2P-lån med andra svenska investerare så kika in Facebook-gruppen om just detta.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen