18 april, 2017

Investeringar

Mina Investeringar

Här hittar du kort information om olika saker som jag investerar i just nu eller investeringstyper som jag tycker är riktigt bra. Jag förespråkar att man diversifierar sin totala investeringsportfölj och sprider risken på olika platser.

Investmentbolagsportföljen

I den här portföljen så håller jag det väldigt enkelt. Månadssparande i tre stora stabila svenska investmentbolag på ett ISK. Enklare kan det nog inte riktigt bli om man vill investera i aktier. Tanken med portföljen är att inspirera och visa hur lätt det kan vara att investera i aktier.

Läs mer om portföljen och följ dess utveckling här: Investmentbolagsportföljen

GratisPortföljen

GratisPortföljen är vad jag smått sarkastiskt kallar den portfölj där jag investerar avkastning från cashback och liknande saker. Planen är att investera långsiktigt i två fonder som har 0 eller väldigt låg avkastning för att på så sätt bygga upp en passiv inkomst av pengar som fått nästintill gratis.

Läs Mer: GratisPortföljen

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

P2P-Lån

P2P-lån är lån mellan privatpersoner eller företag utan en bank som mellanhand. Det betyder att gemene man kan investera sina pengar och få avkastning genom att låna ut pengar till andra.

Investerar man i P2P-lån och återinvesterar avkastningen man får så kan man bygga sig en pengamaskin som nyttjar ränta-på-ränta effekten.

Jag investerade under flera år i olika P2P-lån via olika plattformar. Främst Lendify och senare Savelend. Min upplevelse är att det är en svår bransch för småsparare. Plattformarna brukar börja med höga räntor och sen brukar det bli sämre och sämre.

Personligen så investerar jag inte i lånen alls längre utan håller mig till aktier och fonder. Med det sagt så är det helt klart ett värdigt alternativ till börsen som passar för vissa sorters investerare.

Läs mer: P2P-Lån

Utdelningsaktier

Att investera i utdelningsaktier på lång sikt är enligt mig bland det smartaste som man kan göra. Att investera månadsvis samtidigt som man återinvesterar sina aktieutdelningar betyder att man nyttjar ränta-på-ränta effekten.

Bygg upp en pengamaskin som blir en passiv inkomst, gör du ett riktigt bra jobb så kan du leva på den i framtiden. För tillfället så har jag ingen riktig utdelningsinriktad portfölj, förutom GratisPortföljen, men tanken är att bygga upp en i sinom tid.

Läs mer:

Du kan hitta alla inlägg på bloggen genom att Klicka Här.

spacer