Vad är snöbollseffekten?

Vad är snöbollseffekten?

I flera inlägg så nämner jag snöbollseffekten och du kanske har funderat över vad det är? Oroa dig inte det handlar inte om frysta tillgångar. Nej det handlar om något mycket roligare nämligen ränta på ränta effekten. Samma effekt som Einstein sägs ha beskrivit som världens åttonde underverk. Och det med all rätt!

Investerar du bra och får till en stadig avkastning som du fortsätter att återinvestera och få bra avkastning på så kan du kommer du snabbt att kunna få en mindre summa att växa till sig ordentligt. Därför så kan det vara värt att fundera över om det inte är en bra idé att, bland anant, börja månadsspara om du inte redan gör det.

Ränta på räntaInfografik återinvestera utdelningar

Ränta på ränta fungerar som så att för pengarna som du investerar får du avkastning. Förutsatt att du uppnår ett positivt resultat så har du mer pengar vid slutet på året än vid början på året. Under det nästkommande året så får du alltså avkastning på pengarna som du först investerat men även på avkastningen från första året. Så fortsätter det och dina tillgångar växer exponeniellt.

 

Bygg en pengamaskin

Om du till exempel köper utdelningsaktier och sedan återinvesterar utdelningarna så skapar du din egna pengamaskin och nyttjar snöbollseffekten. Dina investerade pengar kommer att tjäna mer och pengar åt dig om du sköter allting rätt. En passiv inkomst som heter duga med andra ord. Tänk dig att kunna se dina investeringar växa mera och mera varje år. Det lockar!

Snöbollen

Var kommer snöbollen in i bilden? Snöbollen är en metafor för våldsam tillväxt eller utveckling på något område. Tänk dig just en snöboll som sätts i rullning nedför en backe. Ju mer den rullar och rullar ju mer ökar hastigheten och desto mer snö fastnar. Det leder till att den blir större och större vilket i sin tur gör att den växer snabbare och snabbare. Det är kort och gott snöbollseffekten förklarad.

Vad är snöbollseffekten

Tänk smart när du investerar och klura ut hur du på bästa möjliga sätt kan nyttja snöbollseffekten.

Se relaterade inlägg nedan eller följ länken för att hitta alla Inlägg.