Månadsrapport Maj 2017 – Investerat enligt plan

Då har ännu en månad flygit förbi och snart är det dags för sommaren att komma igång på riktigt. Härliga tider, jag har investerat enligt plan i bägge portföljerna. I stort sett allting ser bra ut förutom utvecklingen i Dividend Sweden. Tre utdelningar kom in, alla portföljer har visat positiva resultat och bloggen hade rätt så precis 10 000 sidvisningar (10 156).

Som några av er säkert märkte så provade jag ett nytt plugin i veckan. Det gick inte som planerat och cirka 10 st e-mail skickades ut inom loppet av en väldigt kort tid. Sorry för det!

Portföljerna fylldes på enligt plan, båda två med 1500 kr. Under månaden som kommer så ska jag även investera mer pengar i Lendify. Eftersom att semestern snart är här så får jag se hur jag gör med nästkommande investeringar. Jag hade egentligen tänkt att ta igen från tidigare men vi får se hur jag gör.

Mina andra projekt går också framåt vilket naturligtvis är väldigt roligt. Rabattkoder växer sakta men säkert av och till men främst av allt så känner jag att bloggen bara blir bättre och bättre. Det är fler och fler som hör av sig och det är jätteroligt.

Som ni kan se så är nästan alla dryga reklam-banners borttagna. Jag kan ha missat ett par men förr eller senare så ska alla vara borta. Sidan ser mycket snyggare ut utan den sortens reklam. Däremot så har jag fortfarande reklam i form av affiliatesamarbeten, vilket jag inte tycker påverkar sidan på samma sätt eller ens i närheten av lika mycket osm reklam-banners.

Gran Canaria

Värmen stiger ju närmare sommaren vi kommer och snart kommer jag förhoppningsvis att uppskatta min iskalla inomhuspool som jag inte badat i mer än 1 gång hittills. Idag så var jag till något kommunhus för att bli registrerad som boende i området. Nu är det verkligen dags att börja öva på spanskan!

Fondportföljen

Fonderna lyckades prestera bättre än index men utvecklingen i sig var endast 2,43 % för hela månaden. Visst, skönt att åtminstone få se blåa siffror men i övrigt så finns det inte mycket att hurra för. Vi får se om det var en uppladdning för kommande ökningar eller om utvecklingen är påväg att stagnera totalt. Jag har investerat enligt plan i fonderna, 1500 kr i per månad.

fonder fondportföljen utveckling maj 2017

Utveckling Fondportföljen maj månad 2017.

Lendify

Mina investeringar i P2P-lån går framåt i lagom takt. Ett par av lånen har inte betalat av i tid och har därför skickats till inkasso. Trist process men sålänge jag får mina pengar som jag ska så är jag nöjd. Lendify har uppmärksammats i media en del den senaste tiden och jag skrev under månadens gång ett inlägg om en positiv signal därifrån. Du hittar inlägget längre ned under rubriken ”Highlights”.

P2P-lån lendify utveckling pengar

Utveckling Lendify P2P-lån maj månad.

Än så länge så har jag inte investerat särskilt mycket hos Lendify men det ska det bli ändring på. Du får läsa mer om det i veckorapporten som kommer i helgen.

Utdelningsportföljen

Portföljen med utdelningsaktier fick alltså ta del utav 3 st utdelningar i maj. Utdelningarna kom från Bure Equity, Investor och H&M. Summan blev väl runt en hundralapp eller två men om ett par år så kommer de hundralapparna att ha växt till sig. Knock on wood.

Jag har investerat enligt plan i utdelningsaktierna, 1500 kr i per månad.

Utvecklingen å andra sidan var inte något vidare, endast 3% under hela månaden. Fortfarande bättre än index men ändå.

Aktier utveckling portfölj utdelningsaktier

Utveckling Utdelningsportföljen maj månad.

Highlights

Inlägg från maj månad som kan vara intressanta att kika in:

Lendify – Om ett lån inte återbetalas

Varnar för Cannabishajpen

Institutioner investerar 200 MSEK via Lendify

Vad är snöbollseffekten?


Tack för att du läser! Hoppas att du får en riktigt härlig sommar!

Läs mer Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.