Varnar för Cannabishajpen

Steve Palmer som är ”Asset Management Chief Investment Officer” hos AlphaNorth har lyft ett varningens finger för hajpen kring cannabisaktier. Han säger att trots den starka utvecklingen på marknaden och det faktum att den verkligen har bidragit till att få in fler unga investerare på marknaden så är en kommande kollaps oundviklig.

Anledningen till att jag tar upp och skriver om det här är för att jag mer eller mindre delar hans oro plus att det vore fel att bara rapportera om positiva tankegångar. Personligen så tror jag dock att det kommer att ta ett tag, säg ett till tre år, innan det sker, men förr eller senare så bör efterfrågan möta tillgången och då vill man inte sitta med de här aktierna på hand.

Med alla nya bolag som vill ta sig in på marknaden och de otroliga summorna pengar som flödar så är det, enligt Steve, bara en tidsfråga innan det går åt pipsvängen. Han säger även att han tror att just nu så håller sig sofistikerade investerare nu sig undan den här marknaden helt och hållet eller så handlar de väldigt försiktigt.

Han påtalar också att man bör akta sig allt för mycket för att lyssna på analytiker som endast hissar aktierna eftersom att de oftast själva har något att vinna på det. Vilket direkt får mig att tänka på inlägget där 8 analytiker estimerade Canopy Growth Corputveckling.

IT-boomen

Jag har själv liknat den här marknaden med IT-boomen på 90-talet och det håller jag fast vid. Många tjänade extrema summor pengar då och många förlorade också extrema summorp pengar. Precis som nu. Rid den gröna och sköna vågen så mycket som det går men var noga med att säkra upp med stop-losses etc. Förr eller senare så kommer det en sättning.

Steve Palmer gör samma jämförelse och jämför bland annat CGC med Amazon. Det roliga är att han också delar min tro om att mindre bolag som Aphria och Aurora möjligtvis kommer att köpas upp när störra aktörer vill in på marknaden.

Källa: Smallcappower.com


Tack för att du läser! Läs mer om att investera i marknaden för marijuana Här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.